22. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić sa direktorom pekinškog Muzeja Zabranjeni grad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Vang Ksudongom, direktorom pekinškog Muzeja Zabranjeni grad, jednim od najvažnijih muzeja u Kini i svetu, koji sadrži skoro dva milona eksponata.

 

Dvojica sagovornika razgovarali su o saradnji dveju zemalja, kao i korišćenju kineskih iskustava i tehnologija u digitalizaciji kulturnog nasleđa.

 

Predsednik Vučić je naglasio da je poseta direktora Vanga dodatni impuls za razvoj saradnje između srpskih i kineskih inovatora i stručnjaka u razvoju novih tehnologija i rešenja za zaštitu i digitalizaciju bogatog kulturnog nasleđa Srbije i Kine.

 

„Saradnja u oblasti kulture predstavlja most koji povezuje i zbližava narode i doprinosi boljem međusobnom razumevanju. Vaša poseta Srbiji ima veliki značaj u smislu daljeg obogaćivanja ne samo kulturne saradnje između naših zemalja, već i ukupnog strateškog partnerstva Srbije i Kine“, istakao je predsednik Vučić.

 

Direktor Vang je naglasio da je veoma privržen Srbiji i posvećen razvoju saradnje i učvršćivanju prijateljstva sa Srbijom. On je uputio poziv srpskim stručnjacima da sa kineskim kolegama rade na izučavanju tehnologija u Muzeju Zabranjeni grad.

 

Tokom susreta dogovorena je i razmena izložbenih postavki i eksponata Narodnog muzeja u Beogradu i Muzeja Zabranjeni grad u Pekingu.

 

Sastanku su prisustvovali i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković.

 

Related posts

Preventivni pregledi u Omoljici : ODZIV ODLIČAN,MEŠTANI PREZADOVOLJNI !

Mica Milakov

Upale uha sve učestalije

Jasmina Petkovic

Borković: Ne daju da Srbin bude šampion

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija