24. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

„Seleuški višeboj“ čuva tradiciju održavanja krajiških igara

Manifestacija „Seleuški višeboj“, održana je u Seleušu. Krajišnici na ovim prostorima ne dozvoljavaju da njihove tradicionalne igre budu zaboravljene.

U Seleušu se po četvrti put organizovao „Seleuški višeboj“. Bilo je dosta starih igara u kojima su se najbolji nadmetali. Učestvovalo je oko sto pedeset takmičara, u različitim disciplinama kao što su skakanje u džaku, penjanje uz strožinu, navlačenje konopca i još mnoge druge. Jovan Stupar je banaćanin, koji je godinama jedan od najuspešnijih na takmičenju u višeboju.

Pored toga što je ova manifestacija zabavnog karaktera, ona je i humanitarna. Sav novac koji se sakupi ide u donatorske svrhe, uglavnom za obnovu različitih objekata u Seleušu i Alibunaru. Primera radi, prošle godine su od sakupljenog novca obnovljeni toaleti u osnovnoj školi, pomoglo se crkvi i fudbalskim klubovima.

Pokrovitelji manifestacije su SO Alibunar, ko i društveno odgovorne kompanije, firme i pojedinci.

Ova manifestacija ima poseban značaj za stanovnike Alibunara, koji su između ostalog naseljeni i ljudima koji su izbegli iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Za kraj dana posetioci i takmičari su uživali u muzičkom programu, a nastupili su krajiška grupa „Majkani“ i Baja Mali Knindža.

Related posts

Vučić: Na Gazivodama se najbolje vidi težina problema sa kojima se suočavamo

Nikoleta Dragaš

Uspešna godina za Gradsku biblioteku

Jasmina Petkovic

Servisne informacija za 21. feburar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija