30. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dvadeseta jubilarna „Štrudlijada“ u Dolovu

Štrudlijada je kao i prethodnih godina okupila  sladokusce koji su  zajedno učestvovali na ovoj manifestaciji.  Organizator kao i prethodnih godina je Udrženje  žena „Dolovke“ iz Dolova koje su imale pomoć grada Pančeva.

U toku dvadesete jubilarne Štrudlijade  celo Dolovo mirisalo je  na štrudle . Pored njih  bilo je  mnogo drugih  kolača vrednih žena iz Udruženja. Po rečima gradonačelnika, Saše Pavlova manifestacijama ovog tipa se razvijaju ženska preduzetništva koja su veoma važna i značajna za naš grad.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje žena „Dolovke“,  Dom kulture „25.Maj“  i Mesna zajednica “ Mita Vukosavljav “  iz Dolova. Sa čime su sve pravljene izlagane štrudle  i koje su bile najprodavanije pitali smo učesnice.

Udruženje žena je od štrudle napravilo Banatski brend. Po njemu žele da budu prepoznatljive i da ga što bolje promovišu. Posetioci su mogli da uživaju u različitim ukusima, ali u u kulturno-umetničkom programu uz tamburaše i najmlađe folkloraše.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao je Ramazanski Bajram

Nikola Miloševski

Vučić: Očekujemo u Beogradu i egipatskog predsednika

Zorana Stekovic

JKP „Autotransport – Pančevo“ od 4. maja počinje sa pripremama

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija