30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dvadeseta jubilarna „Štrudlijada“ u Dolovu

Štrudlijada je kao i prethodnih godina okupila  sladokusce koji su  zajedno učestvovali na ovoj manifestaciji.  Organizator kao i prethodnih godina je Udrženje  žena „Dolovke“ iz Dolova koje su imale pomoć grada Pančeva.

U toku dvadesete jubilarne Štrudlijade  celo Dolovo mirisalo je  na štrudle . Pored njih  bilo je  mnogo drugih  kolača vrednih žena iz Udruženja. Po rečima gradonačelnika, Saše Pavlova manifestacijama ovog tipa se razvijaju ženska preduzetništva koja su veoma važna i značajna za naš grad.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje žena „Dolovke“,  Dom kulture „25.Maj“  i Mesna zajednica “ Mita Vukosavljav “  iz Dolova. Sa čime su sve pravljene izlagane štrudle  i koje su bile najprodavanije pitali smo učesnice.

Udruženje žena je od štrudle napravilo Banatski brend. Po njemu žele da budu prepoznatljive i da ga što bolje promovišu. Posetioci su mogli da uživaju u različitim ukusima, ali u u kulturno-umetničkom programu uz tamburaše i najmlađe folkloraše.

Related posts

BIĆEMO ZAVEJANI, SVE ĆE DA ZALEDI! Za Božić nas čeka mraz, kreće smrzavanje, ali tu nije kraj muka!

Mica Milakov

Od ponedeljka otvaranje pijaca, teretana, frizerskih salona

Nikoleta Dragaš

U Srbiji registrovana ukupno 384 potvrđena slučaja COVID 19

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija