29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Uskoro mesta za još 150-toro dece u vrtićima

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić najavila je izgradnju novog privatnog vrtića, te će se tako smanjiti lista čekanja za najmanje, 150-oro dece. Kako je navela, Grad će pružiti pomoć roditeljima, čija deca sa liste čekanja upišu privatnu predškolsku ustanovu, kao i do sada, subvencionišući 80 odsto od ukupne cene pohađanja.  Grad nastoji da svako dete, bilo iz grada ili naseljenog mesta, sa roditeljima koji rade ili ne, ima jednaku mogućnost da bude upisano u vrtić.

Ugovori za subvencionisani boravak dece biće skllopljeni sa roditelljima, a ne sa novom privatnom ustanovom. Prilikom konkurisanja, dokumenta će se dostavljati Gradskoj upravi, kao i potvrdu o tome da za njihovo dete postoji mesto u ustanovi.

Tatjana Božić je napomenula da se ne žuri s dostavljanjem dokumentacije dok ne bude zvanično objavljen poziv za to. Dodala je da će sva deca biti ravnopravna prilikom konkurisanja bez obzira da li su im roditelji zaposleni ili ne, i bez obzira na to da li žive u gradu ili pančevačkim selima.

 

 

 

Related posts

Vučić doputovao u Atinu, sutra sa predsednikom Grčke

Nikoleta Dragaš

Mirović: Dvorac Hertelendi u funkciji do jeseni

Jelena Belić

Mihajlovićeva potpisala Sporazum za inkluziju Roma i Romkinja vredan 10 miliona evra

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija