28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić sa Flesenkemperom: Računamo na pomoć Saveta Evrope u reformama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom, rekao da Srbija veoma ceni dobru saradnju sa Savetom Evrope i da će nastaviti da ispunjava obaveze, preuzete 2003. godine članstvom u toj organizaciji, koja ove godine proslavlja 70-godišnjicu osnivanja.

 

Predsednik Vučić je istakao da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, jer ta organizacija, kroz svoje programe i različite programe u saradnji sa Evropskom unijom, može da pomogne reformu pravosudnog sistema, reformu sistema javne uprave i lokalne samouprave i borbu protiv kriminala i korupcije, kao i unapređenje zaštite prava nacionalnih i drugih manjina i medijske slobode. On je, takođe, istakao dobru saradnju sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, kao i korisnu ulogu Venecijanske komisije kao savetodavnog tela.

 

Šef Kancelarije Saveta Evrope Flesenkemper je rekao da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi. On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.

 

Predsednik Vučić je zahvalio na principijelnom postavljanju Saveta Evropa u očuvanju statusno neutralnog tretiranja tzv. Kosova u toj organizaciji.

 

 

Related posts

Predsednik Vučić u „Ćirilici“ : Imam motiv da radim još više i snažnije i da se borim se za našu zemlju!

Mica Milakov

Gošća emisije „Lice Nacije“ Ljiljana Habjanović Đurović : SPC uvek delila sudbinu svog naroda

Mica Milakov

Nezapamćena politička podrška predsedniku Vučiću

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija