27. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić sa Flesenkemperom: Računamo na pomoć Saveta Evrope u reformama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom, rekao da Srbija veoma ceni dobru saradnju sa Savetom Evrope i da će nastaviti da ispunjava obaveze, preuzete 2003. godine članstvom u toj organizaciji, koja ove godine proslavlja 70-godišnjicu osnivanja.

 

Predsednik Vučić je istakao da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, jer ta organizacija, kroz svoje programe i različite programe u saradnji sa Evropskom unijom, može da pomogne reformu pravosudnog sistema, reformu sistema javne uprave i lokalne samouprave i borbu protiv kriminala i korupcije, kao i unapređenje zaštite prava nacionalnih i drugih manjina i medijske slobode. On je, takođe, istakao dobru saradnju sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, kao i korisnu ulogu Venecijanske komisije kao savetodavnog tela.

 

Šef Kancelarije Saveta Evrope Flesenkemper je rekao da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi. On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.

 

Predsednik Vučić je zahvalio na principijelnom postavljanju Saveta Evropa u očuvanju statusno neutralnog tretiranja tzv. Kosova u toj organizaciji.

 

 

Related posts

„ŽUTI“ SU ATP DOVELI DO AMBISA: Štangle, Hitler, sudske presude i donacije…

Mica Milakov

Predsednik Vučić u Davosu: Dva panela i brojni susreti

Zorana Stekovic

Sinod SPC odlučio: Pokreće inicijativu pred Ustavnim sudom CG

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija