22. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dolovačka Štrudlijada – dvadeset godina

Prve subote u septembru, u Dolovu se održava manifestacija „Štrudlijada“, ove godine jubilarna 20. Organizator je Udruženje žena „Dolovke“. Tradicionalno  pred održavanje manifestacije, Dolovke predstvaljaju  svoje štrudle Pančevcima u centru grada.

Udruženje žena „Dolovke“ izložilo je štrudle ispred Kulturnog centra, promovišući na taj način predstojeću manifestaciju – „Štrudlijadu“, koja će se održati 7. septembra. Manifestaciju će u 10.30 sati otvoriti gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, najavljuju organizatori.

Štrudla je tradicionalni specijalitet iz Banata. U Dolovu gotovo da nema žene koja ne zna da napravi štrudlu. Vredne domaćice izlažu najlepše i najukusnije štrudle, peciva i ručne radove na „Dolovačkoj štrudlijadi“.

Na „Štrudlijadi“ učestvuju brojna udruženja, a manifestaciju su podržali Grad Pančevo, Pokrajinski sekretarjat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Mesna zajednica Dolovo,  Dom kulture u Dolovu, Savet za rodnu ravnopravnost i Turistička organizacija Pančeva.

Related posts

Redovni pregledi – najefikasnija borba protiv raka jajnika

Luka Tešanović

Labudovi na tamiškom keju upotpunili sliku proleća

Jasmina Petkovic

Božićna čestitka gradskog odbora SNS

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija