29. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Bronza u Splitu za osnovce iz Omoljice

Na Sportskim igrama mladih u Splitu, održanom od 16. do 22. avgusta, učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ osvojili su bronzanu medalju u malom fudbalu. Ove godine, ukoliko se budu plasirali u najviši rang takmičenja, Omolljicu će predstavljati mešovita ekipa.

Četvrtaci iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice prešli su dug put od opštinskog takmičenja, do onog finalnog održanog u Splitu. Od 16. avgusta do 22. mališani su boravili u ovom gradu i u konkurenciji od 2000 mališana osvojili su bronzanu medalju u malom fudbalu. Na kvalifikacionim takmičenjima bili su „zlatni“ nadmetajući se u poligonu spretnosti.

Omoljicu su predstavljala dva tima na Malim olimpijskim igrama, da bi devojčice ispale već u drugom krugu. Dečaci su se plasirali na Sportske igre mladih, nakon što su osvojili prvo mesto na Republićkom takmičenju u Kragujevcu. Na takmičenju u Splitu učestvovala su deca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Deca iz Omoljice uspešna su na mnogim sportskim nadmetanjima, ali i na drugim takmičenjima. Učenici ove škole plasirali su se i na evropsko takmičenje u poznavanju saobraćaja „Šta znaš o saobraćaju“, u organizaciji AMSS u okviru 50. jubilarnog takmičenja osnovaca. To takmičenje održava se od 12. do 15. septembra u Ženevi.

 

Related posts

Mladi Miloš Mihajlović, simbol vere i hrabrosti

Jasmina Petkovic

„Hajduk“ iz Kule i „Železničar“ sutra od 13 sati, prenos na programu TV Pančevo

Nikoleta Dragaš

Braća Đilas izvlače novac iz Srbije

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija