23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

SNS : Pančevo jedan od gradova koji ulaže velika sredstva u decu, mlade i sportsku infrastrukturu !

Pančevo je jedan od gradova u Srbiji koji iz budžeta izdvaja najviše novca za sport pa samim tim i za sportsku infrastrukturu. Sigurno jedan od kapitalnih projekata jeste rekonstrukcija pančevačke Hale sportova. Prezentacija će biti obavljena krajem sledeće nedelje.

U Halu sportova nije ulagano, sem sitnih popravki od 1969 godine. Skoro šest decenija. Zahvaljujući agilnosti i odličnoj organizacji lokalne samouprave koju predvodi Srpska napredna stranka, projekat rekonstrukcije i stvaranja bolje energetske efikasnosti same hale bio je spreman pa je tako novac za radove stigao kroz IPA projekte, odnosno prekograničnu saradnju sa Rumunijom, članicom Evropske unije. Prezentacija projekta, odnosno šta je urađeno predviđena je za kraj sledeće nedelje.

Prema rečima Maje Vitman, ulaganje u sport pokazuje odgovornost lokalne samouprave, naglašavajući da Srpska napredna stranka vodi računa u najmladjima i njihovom razvoju.

Maja Vitman je naglasila da je zatečeno stanje u lokalnoj samoupravi bilo katastrofalno. Bivša vlast, odnosno njihovi projekti bili su, kako je rekla, kancelarijski napisani, bez imovinsko pravno regulisanih prolema, neutemeljeni u zakonu i stvarnom stanju na terenu. „“Mi smo prvi uveli direktnu komunikaciju sa mesnim zajednicama, na osnovnu njihovih ideja i projekata kreiramo budžet i sprovodimo sve radove i aktivnosti“ poručila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

 

Related posts

Vučić u Helsinkiju na samitu EPP

Nikola Toadjer

Novozaraženih 75 slučajeva, 1 osoba preminula

Nikola Miloševski

Sezona pripremanja zimnice – i tradicionalni i novi recepti

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija