22. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar poljoprivrede obišao gazdinstva Martinov i Svirčev

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, obišao je poljoprivredna  domaćinstva u Sakulama i Crepaji. Država će posebno voditi računa o merama za ostanak mladih na selu, istakao je ministar.

Poljoprivrednike u Sakulama i Crepaji obišao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Ministar je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o zakupu poljoprivrednog zemljišta, kao i prosleđivanju informacija o podsticajima koje daje država.

Predsednik Opštine Opovo rekao je za RTV Pančevo da se u Sakulama ljudi uglavnom bave poljoprivredom, tako da je korespondentnost između Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave izuzetno značajna.

Domaćin gazdinstva Martinov iz Sakula počastvovan je posetom ministra poljoprivrede. Bavi se stočarstvom i kaže da država putem subvencija pomaže unapređenje stočarske proizvodnje.

U Crepaji je ministar Nedimović obišao gazdinstvo porodice Svirčev. Istakao je da mu je drago što ima priliku da razgovara sa mladim poljoprivrednicima i da upravo njih treba podstaći da se bave poljoprivredom, a Ministarstvo će svakako različitim programima pomoći da nastave rad.  Predsednik Opštine Kovačica smatra da je ova poseta izuzetno značajna, pošto je poljoprivreda glavna privredna grana u ovoj opštini.

Domaćin gazdinstva, Aleksandar Svirčev, dodao je da se tri generacije ove porodice bave poljoprivredom i da nastoje da održe tradiciju.

Poljoprivrednici su zadovoljni razgovorom i objašnjenjima ministra Nedimovića. Reči je bilo i o otkupu suncokreta i ministar je obećao da će cena biti viša.

Related posts

PAVLOV: Ostvarene investicije i već isplanirana buduća ulaganja

Nikoleta Dragaš

Ivana Vučićević na PINKU: Sergej Trifunović zaslužuje lekciju iz domaćeg vaspitanja! Zgrožena sam napadima na novinarku STB koji ni posle 3 dana ne prestaju

Mica Milakov

Andrea Holok osvojila prvo mesto na opštinskoj smotri „Pesniče naroda mog“

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija