13. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar poljoprivrede obišao gazdinstva Martinov i Svirčev

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, obišao je poljoprivredna  domaćinstva u Sakulama i Crepaji. Država će posebno voditi računa o merama za ostanak mladih na selu, istakao je ministar.

Poljoprivrednike u Sakulama i Crepaji obišao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Ministar je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o zakupu poljoprivrednog zemljišta, kao i prosleđivanju informacija o podsticajima koje daje država.

Predsednik Opštine Opovo rekao je za RTV Pančevo da se u Sakulama ljudi uglavnom bave poljoprivredom, tako da je korespondentnost između Ministarstva poljoprivrede i lokalne samouprave izuzetno značajna.

Domaćin gazdinstva Martinov iz Sakula počastvovan je posetom ministra poljoprivrede. Bavi se stočarstvom i kaže da država putem subvencija pomaže unapređenje stočarske proizvodnje.

U Crepaji je ministar Nedimović obišao gazdinstvo porodice Svirčev. Istakao je da mu je drago što ima priliku da razgovara sa mladim poljoprivrednicima i da upravo njih treba podstaći da se bave poljoprivredom, a Ministarstvo će svakako različitim programima pomoći da nastave rad.  Predsednik Opštine Kovačica smatra da je ova poseta izuzetno značajna, pošto je poljoprivreda glavna privredna grana u ovoj opštini.

Domaćin gazdinstva, Aleksandar Svirčev, dodao je da se tri generacije ove porodice bave poljoprivredom i da nastoje da održe tradiciju.

Poljoprivrednici su zadovoljni razgovorom i objašnjenjima ministra Nedimovića. Reči je bilo i o otkupu suncokreta i ministar je obećao da će cena biti viša.

Related posts

„BUDUĆNOST SRBIJE“ : U ČETVRTAK VUČIĆ U BOJNIKU, LEBANU, MEDVEĐI I SIJARINSKOJ BANJI

Zorana Stekovic

SKANDAL: Živković zaposlio Stankinu ćerku u Više tužilaštvo u Pančevu 2. deo

Mica Milakov

(FOTO)Vučić u Smederevskoj Palanci, obišao „Gošu“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija