20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Za bolje vodosnabdevanje Devojački Bunar dobija još jedan bunar

U Devojačkom Bunaru u toku je izgradnja bunara. U zavisnosti od potrebanih analiza vode, on bi trebalo da bude pušten u funkciju u narednim mesecima. Osim ovog projekta, u Opštini Alibunar sprovode se i drugi projekti iz oblasti vodosnabdevanja koji će biti završeni do kraja ove ili početkom sledeće godine.

Stanovnici Devojačkog bunarakonačno dobijaju novibunar u naselju. Osim ovog u ovom delu je još jedan bunar, ali on nema dovoljno kapaciteta za celo mesto, pogotovu u jeku turističke sezone, rekao je Dejan Starčević, načelnik odeljenja za inspekcijske poslove građevinarstva, urbanizma i imovinsko-pravnih poslova.Sada će biti.

U Vladimirovcu se trenutno završava priljučak za javno vodovodnu mreže u Ulici Veljka Vlahovića, kojim će biti obezbeženo priključenje novog objekta Osnovne škole u ovom mestu. Opština je uradila i projekat rekonstrukcije postojećih šahtova javno-vodovodne mreže.

U toku je izrada projekata rekonstrukcije kompletne vodovodne mreže u Vladimirovcu i Alibunaru. U Banatskom Karlovcu je rekonstruisan jedan deo vodovodne mreže nastavka Ulice Prva nova, dok bi u naselju Nikolinci uskoro trebalo da počnu radovi na prečistaču, postojećeg izvorištu, gde je povećana koncentracije gvožđa i mangana. Urađen je i projekat za energetsku efikasnost zgrade Doma zdravlja u Alibunara.Novac je obezbeđen iz Ministarstva rudarstva i energetike u iznosu od 25 miliona dinara, a ostatak je dala Lokalna smouprava, u iznosu od 15 miliona dinara.

Related posts

Reflektujući prsluci za prvake u Banatskom Novom Selu

Luka Tešanović

Dan Dunava: U akciji čišćenja Tamiša

Nikoleta Dragaš

Od 1. septembra mlađi u klupama, stariji kombinovano

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija