16. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Gornji grad obeležio slavu

Preobraženje, slava Gornjeg grada, obeležena je u prostorijama Mesne zajednice rezanjem slavskog kolača. Ovogodišnji „Preobraženjski dani“ završavaju se koncertom Vere Matović, a gost na otvaranju bila je Gordana Lazarević.

Manifestacija „Preobraženjski dani“ obeležava se šesti put u naselju Gornji grad. Rezanjem slavskog kolača počelo je obeležavanje slave, a protojerej Željko Mladenović svim Margićanima poželeo je sreću i blagostanje. Dodao je da je cilj ovakvih manifestacija da se građani okupe u što većem broju, kao i da se druže i međusobno podržavaju.

Ovogodišnji organizatori manifestacije su: Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje žena „Pančevke“ Gornji grad i Turistička organizacija Pančeva. Za četiri dana, koliko je trajala manifestacija, bio je priređen bogat program. Uz koncerte, za sve posetioce bila je organizovana Fijakerijada, udruženja žena iz Pančeva i okolnih mesta izložila su svoje radove, a za najmlađe su bili štandovi sa slatkišima.

Related posts

Vučić čestitao rođendan deda Đorđu, čuvaru Zejtinlika

Mica Milakov

SPORTSKI VIKEND: Dinamo 1945 bolji od starog rivala iz Sakula, rukometaši „pali“ pred Metaloplastikom

Mica Milakov

Sećanje na žrtve „Oluje“ u Krušedolu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija