2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Gornji grad obeležio slavu

Preobraženje, slava Gornjeg grada, obeležena je u prostorijama Mesne zajednice rezanjem slavskog kolača. Ovogodišnji „Preobraženjski dani“ završavaju se koncertom Vere Matović, a gost na otvaranju bila je Gordana Lazarević.

Manifestacija „Preobraženjski dani“ obeležava se šesti put u naselju Gornji grad. Rezanjem slavskog kolača počelo je obeležavanje slave, a protojerej Željko Mladenović svim Margićanima poželeo je sreću i blagostanje. Dodao je da je cilj ovakvih manifestacija da se građani okupe u što većem broju, kao i da se druže i međusobno podržavaju.

Ovogodišnji organizatori manifestacije su: Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje žena „Pančevke“ Gornji grad i Turistička organizacija Pančeva. Za četiri dana, koliko je trajala manifestacija, bio je priređen bogat program. Uz koncerte, za sve posetioce bila je organizovana Fijakerijada, udruženja žena iz Pančeva i okolnih mesta izložila su svoje radove, a za najmlađe su bili štandovi sa slatkišima.

Related posts

Prekid grejanja usled havarije

Mica Milakov

Sagovornici „Progona“ o filmu „Vladalac“ i mržnji koja preovladava u njemu

Nikoleta Dragaš

Dvesta žitelja Jabuke na preventivnom pregledu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija