6. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Počeli 6. Preobraženjski dani

Izložbom ručnih radova pančevačkih udruženja žena, bogatim kulturno umetničkim programom i koncertom Goce Lazarević počeli su Preobraženjski dani. Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Saša Pavlov.

Preobraženjski dani su od ove godine gradska manifestacija. U Gornji grad, kod krsta gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov došao je fijakerom, simbolično, kako bi otvorio ovu, od ove godine gradsku, a ukupno šestu manifestaciju. Svečanost je uveličala izložba ručnih radova udruženja žena iz Pančeva i okoline, koju je organizovalo Udruženje žena „Pančevke“, nakon čega su 6. Preobraženjski dani i zvanično otvoreni. Gradonačelnik Saša Pavlov istakao je važnost obeležavanja jednog od 12 najvećih hrišćanskih praznika.

Predsednik Mesne zajednice Gornji grad Branislav Gligorić istakao je veliku zahvalnost svima, koji su omogućili da se održe Preobraženjski dani.

Nakon svečanog otvaranja održan je bogat program u izvedbi KUD „Čigra“ i celovečernji koncert Goce Lazarević uz pratnju Ambasador orkestra i lokalnih izvođača.

L. T.

Related posts

Radionica o prevenciji nasilja u Mašinskoj školi

Mica Milakov

Južni Banat: 261 osoba pozitivna na Covid-19

Nikoleta Dragaš

Izložba ULUP-a u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija