22. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Potpisan sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta u Pančevu

U Gradskoj uparvi danas je potpisan sporazum o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta garada Pančeva. Ovaj savez ima za cilj uspostavljanje socijalnog dijaloga između Lokalne samouprave,  Saveza samostalnog  sindikata i Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“. Posebno je značajno da je sporazum potpisan po prvi put od strane Unije poslodavaca grada Pančeva.

Formiranje  Socijalno-ekonomskog saveta grada Pančeva  je veoma značajno za socijalni dijalog koji će se voditi između potpisnika sporazuma, a to su  Lokalna  samouprava, sindkikati i Unija poslodavaca grada Pančeva, koji obuhvata veliki broj privrednika.

– Nama je  budući rad Socijalno-ekonomskog saveta veoma bitan, jer će na sednicama biti razmatrano kako rad  Lokalne samouprave utiče kako na poslodavce tako i na zaposlene. Ovom prilikom bih izdvojio pre svega zaposlene, jer je njihovo zadovoljstvo cilj. Mislim da će se sadržajno voditi potuno novi, činjenično utemeljen i sadržajno jako bitan dijalog ove tri strane, koje će međusobno da razmenjuju informacije svako iz svog sektora. To će biti jako bitno za krojenje i donošenje nekih odluka javne strane odnosno Lokalne samouprave – rekao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Zahvaljući potpisivanju ugovora o osnivanju Socijalno-ekonomskog saveta na koji se čekalo dugi niz godina  biće omogućeno da se vodi socijalno-ekonomski dijalog koji će omogućiti bolju saradnju izmedu Lokalne samouprave, sindikata i poslodavaca što će doprineti i samoj promociji grada Pančeva.

– Osnivanje Socijalno-ekonomskog saveta na teritoriji Grada Pančeva čekamo dugo. Mi smo proteklih godina imali jedno telo, koje je ličilo na ovo koje je danas zakonski i verifikovano. To je bio Savez za socijalono-ekonomska pitanja grada Pančeva, ali nakon današnjeg potpisivanja aktivno su se uključili i predstavnici Unije poslodavaca grada Pančeva, kako bi se uspostavio socijalni dijalog na teritoriji Pančeva – istakao je Milanko Bodiroga, predsednik saveza Samostalnog sindikata Pančeva.

– Potpisivanje ovog ugovora je i prvi korak u formiranju Socijalno-ekonomskog saveta Pančeva. Uloga saveta će biti da stvara prirodni ambijent, da rešava probleme i daje neke ideje, smernice. Na taj način će se poboljšati privredni ambijent, i mi ćemo pokušati da svojim projektima  utičemo na dolazak stranih investicija, što za cilj ima sve veći broj zaposlenih, a samim tim kroz poreze i zarade, biće bolji standard samih građana Pančeva – objasnila je Violeta Gojković iz Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“.

U februaru mesecu osnovana je Unija poslodavaca na teritoriji grada Pančeva, koja obuhvata veliki broj privrednika iz našeg grada.

– Socijalno-ekonomski saveti Pančeva je osnovan zato što smatramo da je to jedna institucija koja može da doprinese razvoju Gradske uprave, kao i odnosa između poslodavaca i sindikata. Nadam se da potpisavanje ovog sporazuma neće biti mrtvo slovo na papiru već da ćemo unaprediti sveobuhvatne odnose u našem gradu – rekao je predsednik Unije poslodavaca grada Pančeva, Flip Perić.

Pančevo se je jedan od desetak gradova u Vojvodini koji formira Socijalno-ekonomski savez. Savez bi trebalo da omogućiti bolju saradnju uz  zajedničke napore i unapređenje  razvoja grada Pančeva.

Related posts

Novi propisi: Duže trajanje probne dozvole i ograničena snaga motora

Nikoleta Dragaš

Kamp za talentovane učenike „Mihajlo Pupin“ 9. put u Idvoru

Luka Tešanović

Srebrne Glogonjke dočekane uz trubače i tortu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija