7. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Članovi Gradskog veća: Obrazovanje mladih od ključne važnosti

Povodom međunarodnog Dana mladih u Holu gradske uprave održana je konferencija za novinare na kojoj su većnici za kultru i obrazovanje Nemanja Rotar i Tatjana Božić istakli da je obrzovanje najvažnije za mladog čoveka i da grad Pančevo radi na tome da se mladi zadrže ovde, usavršavaju i napreduju.

Grad Pančevo je među prvima koji je otvorio Kancelariju za mlade i  koji je doneo Strategiju brige o mladima i na taj način pokazao  da želi da pomogne ovoj kategoriji stanoviništva, rekao je na konferenciji za novinare Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu. On je napomenu da u Pančevu mladi imaju mogućnost da uz besplatan vaučer posećuju kulturna dešavanja u gradu, ali i da grad nagrađuje najbolje učenike.

Tatjana Božić, većnica za obrazovanje je istakla da je Pančevo usvojilo Strategiju obrzovanja čime je omogućeno da se smanji raskorak izmedju obrazovanja i tržšta rada, što je omogućilo prvoj generaciji maturanata da odmah nađe siguran posao.

Koordinatorka Kancelarije za mlade Mirjana Savkov čestitala je 12. avgust Međunarodni dan mladih  i rekla da je Grad još pre 13 godina shvatio kolika je važna briga o mladima.

Povodom dana mladih otvorena je i izložba „Retrospektiva rada Kancelarije za mlade predhodnih 13. godina“ koja se može pogledati u Holu Gradske uprave.

Related posts

Vučić s Hanom: Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine

Zorana Stekovic

BASARIĆ KAO KARLO PONCI ! Dobrosavljev : Oteo je zemlju mom dedi. Baka mi je izgubila moć govora, deda umro vucarajući se po pančevačkom sudu!

Mica Milakov

Kamen u bubregu razlog čestih poseta urologu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija