26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Otvoren 11. Ex YU Rock Fest u Starčevu

Jedanaesti Ex YU Rock Fest počeo je na Trgu neolita u Starčevu  u subotu, 10. avgusta. Festival je otvorila kragujevačka grupa „Vesele osamdesete“, a zatim je nastupila sarajevska grupa „Nervozni poštar“.

Starčevo je jedanaesti put domaćin poznatih rok grupa sa prostora bivše Jugoslavije. Tradicionalni Ex YU Rock Fest pruža priliku i mladim grupama da se predstave publici.

– Ex YU Rock Fest  je koncipiran tako da prikaže rok scenu bivše Jugoslavje. Ovo je jedanaesta godina da tako radimo, a da pritom nismo ponavljali grupe koje nastupaju.Više od trideset grupa sa prostora bivše Jugoslavije se predstavilo publici u Starčevu – rekao je predsednik organizacionog odbora „Dana druženja“ u Starčevu, Petar Andrejić.

Starčevo ima dugu i bogatu rokenrol tradiciju, tako da su posetioci navikli na dobru muziku. Za jedanaest godina održavanja festivala, u Strčevu su nastupila skoro sva poznata imena rok scene iz zemlje i regiona.

– Starčevci su već navikli da poslednja dva dana u okviru „Dana druženja“ mogu da uživaju u rokenrolu, tako da mi, organizatori, imamo obavezu da održimo nivo i kvalitet zabave koju pružamo našim meštanima – naglasio je direktor Doma omladine „29. novembar“, Darko Ješić.

Grupa „Nervozni poštar “ je po prvi put u Starčevu. Smatraju da je postojanje ovakvih manifestacija izuzetno značajno i da bi mladi trebalo da neguju rok muziku.

– Rok scena današnjice, nažalost, nije kao što je nekad bila. Nove generacije izgleda nemaju vremena, ne samo za rok muziku. To je šteta, jer je rokenrol predivna stvar, to je sloboda – napominje frontmen grupe „Nervozni poštar“, Dragan Đurđelija.

Drugog dana festivala, nastupiće pančevačka grupa „Sindrom“ i jedan od najpoznatijh rok bendova sa ovih prostora , „YU grupa“.

Related posts

RASPAD PROTESTA SAVEZA ZA SRBIJU! Đilasovci se načisto osuli

Nikoleta Dragaš

Obijena Elektro-tehnička škola u Sušici. Školu obišao predsednik opštine Srđan Popović

Jelena Belić

Krizni štab danas o otvaranju administrativnih prelaza

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija