1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije

Ministar Nedimović u poseti farmi u Velikom Gaju

 

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je poljoprivredno gazdinstvo Nebojše Joksimovića, farmu „Srećna koza“ u Velikom Gaju. Nedimović se uverio da ova farma predstavlja primer  kako mladi ljudi mogu da ostanu na selu i rade uspešno. Pored ministra Nedimović, gazdinstvo je posetio i pokrajanski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević kao i predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je gazdinstvo Nebojše Joksimovića u Velikom Gaju u opštini Plandište gde je sa domaćinima obišao farmu koza, prizvodni pogon, a potom i razgovarao sa poljoprivrednicima sa teritorije ove opštine. Nedimović je istakao da je ponosan što je posetio farmu „Srećna koza“ jer je ona, kakao je rekao, pravi primer povezane proizvodnje, stočarstva i prerade.

Miloš Todorović, koji vodi gazdinsto, se po završetku fakulteta 2012. godine vratio na selo i počeo prvo proizvodnju kozijeg mleka, a potom i sira. Ističe da je za uspeh neophodno napraviti petogodišnji plan i da je važno da država podrži mlade poljoprivrednike.

Svake godine i Republika i Pokrajina raspisuje konkurse za poljoprivrednike, ali je odziv slab, kaže Vuk Radojević, pokrajnski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i pozvao poljoprivrednike da se više interesuju za ovoj vid pomoći države.

Za Opštinu Plandište veoma je važna poseta ministra Nedimovića i sekretara Radojevića, kazao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište i napomenu da će lokalna saomuprava uvek biti na raspolaganju poljoprivrednicima.

Republika i Pokrajina ulažu značajna sredstva za razvoj mladih proljoprivrednika, kako bi oni ostali na selu. To je finansijski potstrek da započnu svoj agro biznis, rekli su na kraju posete Nedimović i Radojević.

 

 

Related posts

„Budućnost Srbije“ : Predsednik Vučić dolazi u Braničevski okrug 6. aprila

Mica Milakov

Uskršnji bazar: 300 učesnika, 50 udruženja

Nikoleta Dragaš

Preventivni pregled povodom Svetskog dana srca

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija