16. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ministar Đorđević obradovao meštane u Alibunaru novim projektima

Ministar za rad, zapošljavanje,boračka i socijalnih pitanja Zoran Đorđević posetio ja opštinu Alibunar i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opštine i Udruženjem invalida. Teme su se odnosile na izgradnju Sigurne kuće kao i Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju.Takođe je bilo reči i o namenskim transferima kao i problemima Centra za socijalni rad.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja , Zoran Đorđević izrazio je zadovoljstvo posetom opštine Alibunar. Sa čelnicima Opštine razgovarao je o bitnim pitanjima u ovoj lokalnoj samoupravi kao i o planovima za nastupajući period.

-Pričali smo o funkcionisanju opštine, saradnji sa ministarstvom i  Vladom Srbije. Želimo da podržimo opštinu u njihovim pojektima, koji oni sami iniciraju. Projekti se odnose na  izgradnju Sigurne kuće kao i Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju.  Ministarstvo će se  potruditi da im pomogne. Bilo je reči o namenskim transferima kao i problemima Centra za socijalni rad. Potrudili smo se da lokalnu vlast obavestimo o planovima Vlade o izgradnji kompletno novih Centra za socijalni rad širom Srbije. Zadovoljan sam radom opštine, nije bilo nikakvih problema niti zamerki što govori o tome da opština funkcioniše dobro i da osobe koje tu rade dobro obavljaju i planiraju posao koji se obavlja – rekao je ministar Đorđević

Na sastanku ministra sa predsednikom opštine, otvorena su mnoga pitanja. Zaključeno je da je dosadašnja saradnja bila  dobra i da će se raditi na njenom unapređenjeu. Predsednik opštine rekao je da je republička vlast uvek imala razumevanja za opštinske probleme.

-Današnja poseta nam mnogo znači, a u toku nje otvorena su mnoga pitanja.Nadam se i očekujem da će kao i do sada, saradnja sa ministrom Đorđevićem, biti uspešna. Očekujem da se plodovi ove posete brzo pokažu.- rekao je Predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić

 Direktor Centra  za socijalni rad, rekao je da je u ovoj opštini sedamsto četiri porodica koje su materijalno ugrožene i da više od dve hiljade ljudi prođe kroz centar. Nadaju se da će proširenje objekata mnogo pomoći meštanima.

– Pošto smo do sada imali skučen poslovni prostor, dobićemo nov poslovni prostor. Lokalna samouprava samo treba da odredi lokaciju, a novac i projekte će obezbediti Vlada Republike Srbije. Plan je da projekat bude realizovan za deset godina, ali moguće je realizovati i za godinu dana, ukoliko budemo imali lokaciju sa infostrukturom – rekao je Zoran Prebiračević, direktor Centra za socijalni rad.

 Ministar Đorđević je napomenuo da će i u budućnosti izlaziti u susret svim udruženjima kako bi dobro funkcionisala i kako bi imali što bolje uslove za rad. Takođe je rekao da je zadovoljan onim što je video Opštini,sto „govori“ u prilog tome da ovdašnja vlast dobro funkcioniše.

 

Related posts

Vučić: Očekujemo Makrona u decembru u Beogradu

Jasmina Petkovic

Vučić sa ambasadorom Katara

Nikola Toadjer

Nova saobraćajka, sudar tri vozila, petoro povređenih

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija