1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dodeljene nagrade pobednicima „Žisela“

Već tradicionalno, skoro pet decenija, poslednjeg dana „Žisela“ održavaju se projekcije nagrađenih filmova. Nagrade su podeljene za najbolje amaterske filmove, kao i za fotografiju.

Festival „Žisel“ polako se približava jubileju. Pet decenija od prve održane manifestacije u Omoljici. Kao i uvek, poslednjeg dana podeljene su nagrade za najbolje autore. Ove godine, veća bitka se vodila za nagrade iz oblasti fotografije, nego filma.

Ono što je zanimljivo, i što inspiriše za neka buduća vremena je činjenica da je na ovogodišnjem Žiselu bilo dosta mladih.

 Dobitnik prve nagrade za najbolji video snimak  – „Blur“, Nenad Živković,  kaže da je inspiraciju za svoj film našao u svakondevnom životu.

Žiri je imao dosta posla prilikom dodeljivanja nagrada , što znači da je kvalitet radova i autora bio na visokom nivou, iako se radi o amaterskim ostvarenjima.

Sledeće godine Žisel obeležava jubilej – 50 godina od održavanja prve manifestacije.Letnji program u Omoljici nastavlja se „Porodičnim danima“ koji počinju u sredu 7. avgusta.

Related posts

Smiruje se epidemiološka situacija

Bojana Kecic

U Južnom Banatu 231 osoba pozitivna na Covid-19

Nikola Toadjer

Na današnji dan pre 21. godinu bombardovane pančevačke fabrike

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija