26. avgusta 2019.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Žisel: Filmski dan

U Omoljici je otvoren 49. Festival dokumentarnog filma, u subotu je prikazano sedan filmova, a u nedelju će biti još 12. Osim u projekciji filmova, meštani su mogli da uživaju i u koncertu grupe  „Princip“.

U subotu, druge večeri „Žisela“ otvoren je 49. festival amaterskog filma. Publika je bila u prilici da prisustvuje projekciji sedam filmova „Kolevka vremena“, Gde je mlada“, Kovač“, „Nutricionista“, Bokijev mlin“, „Pomana“ i „Lakomi mečići“. Ove godine bilo je i novina, prikazan je jedan film, koji je bio van konkurencije.

Zbog lošeg vremena, projekcija filmova bila je u Domu kulture,što nije umanjilo značaj festivala, kao ni doživljaj prilikom gledanja dokumentarnih filmova. U nedelju će biti druga projekcija filmova u trajanju od 57 minuta, gde će gledaoci moći da uživaju u još 12 filmova. Pobednici festivala će uz diplome, dobiti i novčane nagrade, za Grand Prix festivala 35 hiljada dinara, prvo mesto 25, drugo 20 i treće 15 hiljada. Drugog dana „Žisel“- a održan je i koncert grupe „Princip“

Related posts

Potpredsednica DS-a uputila jezivu poruku Vučiću, Đukanović tvrdi: Kadrovi „žutog sistema“ nikada nikome NEĆE ODGOVARATI!

Zorana Stekovic

CENTRALNA TEMA RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA: Rusija i Srbija spremaju plan za odbranu Kosova i Metohije!

Mica Milakov

Vlasinski triatlon Samoprevazilaženja – prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija