27. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Narodna bašta – odmor za dušu i telo

Pančevačka Narodna bašta je  tokom leta  idealno mesto za rekreaciju i odmor u prirodi. Naši sugrađani različitih generacija svakodnevno provode vreme ovde, jer im nudi debelu hladovinu i mogućnost da uživaju u prirodi u samom gradu.

Omiljeno mesto Pančevaca u vrelim letnjim danima je Narodna bašta.  Ovu zelenu gradsku oazu posećuju različite generacije. Najstariji provode vreme sa unucima ili družeći se međusobno, dok  mlađi  treniraju i druže se sa svojim vršnjacima.  Mališana je najviše i za njih u Narodnoj bašti ima dovoljno primamljivih sadržaja i prostora  za igru.

Narodna bašta je najveći i najstariji gradski park u Pančevu. Sagrađena je 1829. godine, a renovirana 2007. godine.  JKP “Zelenilo” brine da ovaj park bude uredan, kako bi posetioci mogli uživati  u prirodi.

U razgovoru sa sugrađanima, sazanli smo da im ne smetaju psi, nego  nemarnost vlasnika pasa, koji ne vode računa i ne čiste za svojim ljubimcima.

Zahvaljujući bogatom rastinju, u Narodnoj bašti je uvek niža temperatura  u odnosu  na temperaturu u  gradu. Zbog toga Pančevci vole da provode vreme ovde, naročito tokom leta.

Related posts

Zelenović bojkotuje bojkot izbora

Nikoleta Dragaš

Posle pobede nad „Kikindom“ „Dinamo“ i dalje prvi

Jasmina Petkovic

Stanovnici Asenova – čuvari tradicije banatskih Bugara

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija