27. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Veće: Usvojeni finansijski izveštaji, 300 miliona za kulturu

Gradski većnici usvojili su na današnjoj sednici finansijske izveštaje 5 javnih komunalnih preduzeća. Usvojeni su i programi rada kulturnih ustanova  za 2020. godinu. Prema rečima Nemanje Rotara, gradskog većnika za oblast kulture i naredne godine će biti izdvojeno nešto više od 300 miliona dinara za kulturne sadržaje u gradu.

Usvojeni su finansijski izveštaji Javno komunalnalnih  preduzeća „Vodovod i kanlizacija“, „Grejanje“, „ATP Pančevo“, „Mladost“ i JP „Urbanizam“. Većina preduzeća je ostvarila dobit u 2018 godini i već su donete odluke o njenoj raspodeli.

Prema rečima Nemanje Rotara, većnika za kulturu i omladinu  bogat program očekuje se u 2020 godini od svih 15 ustanova kulture iz našeg grada. Izdvojiće se isto kao i predhodnih godine, nešto više od 300 miliona dinara. Rotar je rekao da se nada da  će se se naredne godine krenutu u sanaciju zgrade Muzeja.

Naredne godine u planu je da ustanove kulture konkurišu za sredstva i kod Pokrajne i Republike, kao i kod stranih fondova, što su radili i do sada i da će na taj način povećati svoj budžet, istakao je Rotar.

Related posts

Vučić sumirao rad SNS-a

Jasmina Petkovic

OMLADINSKO UDRUŽENJE BANATSKI BRESTOVAC REALIZUJE PROJEKAT „FLAŠA ZA TORBU!“

Mica Milakov

Humanitarna akcija udruženja „Zlatna Jabuka“ u nedelju

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija