22. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Osvojen Elbrus: „Prijatelji 72. specijalne brigade“ za poginule na Kosovu

Ekipa sastavljena od 10 članova uspela je da se popne do skoro  samog vrha Elbrusa, najvišeg vrha Evrope i Rusije, kako bi obeležila 20 godina od NATO agresije na našu zemlju. Poduhvat su organizovali članovi Udruženja „Prijatelji 72. Specijalne brigade“ pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane i uz pomoć Grada Pančeva.

Ekipa od 10 članova sastavljenih od članova Udruženja „Prijatelji 72. Specijalne brigade“, vojnih veterana, aktivnih pripadnika Specijalne brigade, državljana Republike Srpske i potomaka poginulih boraca iz Specijlne brigade  deset dana je savladavalo jako zimu i nemoguće vremenske usplove na usponu na najviši vrh Evrope i Rusije, Elbrus koji se nalazi na Kavkazu. Želeli su da na ovaj način obleleže 20 godina od NATO agresije na našu zemlji i na uspon su poneli i pano sa slikama poginulih pripadnika Specijalne brigade od 1991. do 1999 godine.

Mihajlo Mihajlović, jedan od člnova tima kaže da mu je bila čast što je imao prilika da krene na uspon  i da je najvažnije da se ne zaborave svi oni koji su poginuli braneći zemlju.

U narednom periodu članovi Udruženja „Prijatelji 72. Specijalne brigade“ će obeležiti i 105 godina od Cerske i Kolubarske bitke, prvi pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu.

Related posts

Kovačica: Završena prva faza radova u industrijskoj zoni

Nikoleta Dragaš

Godišnji pomen general-majoru Enesu Tasi

Zorana Stekovic

UHAPŠENA OSUMNJIČENA ZA PRETNJE VUČIĆEVOJ DECI.Uhapšena i druga osoba osumnjičena da je pretila Vučiću

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija