29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

Pedeset i prva likovna kolonija „Deliblatski pesak“

Umetnici iz različitih krajeva naše zemlje i regiona, okupili su se po pedeset i prvi put na jednoj od najstarijih gradskih manifestacija, likovnoj koloniji „Deliblatski pesak“, da svoje emocije i kreativnost prenesu četkicom na platno. Kulturno prosvetna zajednica Pančevo, organizator je ove manifestacije, u saradnji sa Gradom.

Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ osnovana je davne 1969. godine, i danas po 51. put okupljaju se slikari iz cele Srbije, a i šire. Dvanaest učesnika slikaće svoje radove, koji će kasnije biti izloženi, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.

Posle toliko godina održavanja ove likovne kolonije, kroz koju je prošlo nebrojano mnogo ljudi, inspiracija umetnika se ne smanjuje. Tematika slika je raznovrsna, kao i slikarske tehnike kojime se koriste. Od presudnih osobina koje umetnik treba da poseduje, najznačajnije su istrajnost, strpljenje i mirna ruka.

Početak okupljenja slikara bio je prošlog petka, a druženje će trajati nedelju dana u toku koga će učesnici kolonije moći da uživaju, kako u slikanju, tako i u prelepim pejzažima ovog predela. Kulturno prosvetna zajednica Pančevo je organizator ove manifestacije, u saradnji sa gradom. Umetnički savet pobrinuo se da kadar koji ove godine posećuje koloniju bude što kvalitetniji.

Related posts

Veliko srce jabučkih volontera

Katarina Popović

SNS južnog Banata: Pozivi na ubistvo Predsednika Srbije i njegove porodice imaju patološki osnov

Mica Milakov

Postavljen temelj za turbinu na TE-TO

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija