21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

“Tamburatorijum“ na Čardaku okupio decu iz Srbije i inostranstva

Već treću godinu za redom na Čardaku se održava „Tamburatorijum“, kamp koji „okuplja“ decu iz zemlje i inostranstva. Oni su u prilici da nauče nešto novo i usavrše dosadašnje znanje sviranja na žičanim instrumentima.

„Tamburatorijum“  je kamp na Čardaku koji se održava treću godinu i okuplja mlade muzičare iz cele Srbije i šire. Traje nedelju dana, a za to vreme deca uče i usavršavaju sviranje na žičanim instrumentima. Utisci su pozitivni, a neki od njih su tu od početka održavanj kampa. Sem učenja, oni se druže, a u prilici su da uživaju u prirodnim lepotama Deliblatske peščare.

Jedan od razloga zašto su organizatori izabrali Čardak kao mesto na kome će se održavati kamp je predivna priroda i ambijent u kome mogu da se organizuju različite aktivnosti. Budimir Stojanović, profesor koji je počeo ovu priču pre tri godine, kaže da se sve odvija kako zamišljeno, jer je dobar odziv i deca su zadovoljna onim što nauče. Svake godine održava se koncert kao kruna onoga što su učesnici kampa naučili.

Pedagozi koji uče decu su kompetentni stručnjaci u ovoj oblasti, pa je takav slučaj i sa prof. Dušicom Ševo iz Bečeja.

Završni koncerti će se održati za vikend, u subotu u 20 i 30 u Domu kulture u Mramorku, a u nedelju u 19 sati u Narodnoj bašti.

Related posts

Još 102 nova slučaja korone u Srbiji!

Bojana Kecic

Predsednik Vučić sastao se sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem

Zorana Stekovic

Automobil udario u lokomotivu na prelazu između Kovačice i Tomaševca

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija