31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ader i Vučić u Zemunu otkrivaju spomenik Sibinjanin Janku

Predsednik Mađarske Janoš Ader u ponedeljak u Beogradu na obeležavanju godišnjice bitke za Beograd vođene protiv Otomanskog carstva 1456. godine. Predsednici Ader i Vučić otkriće u Zemunu spomenik Sibinjanin Janku.

Predsednik Mađarske Jano Ader dolazi u ponedeljak, 22. jula, u Beograd na obeležavanje godišnjice bitke za Nandorfehervar (mađarski naziv za Beograd) vođene protiv Otomanskog carstva 1456. godine, saopšteno je iz Aderovog kabineta za MTI.

Mađarska agencija, pozivajući se na informacije iz predsednikovog kabineta, navodi da će Ader i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić otkriti spomenik Sibinjanin Janku (na mađarskom Janjoš Hunjadi), vođi trijumfalne odbrane od otomanskih trupa koje su opkolile grad.

Navodi se da će se spomenik nalaziti u Zemunu, gde je taj general umro od bolesti ubrzo nakon pobede.

„Mađari i Srbi će zajedno odati počast sećanju na one koji su dali svoje živote za pobedu koja je odjeknula Evropom“, navedeno je iz Aderovog kabineta.

Related posts

Od 1. aprila povećanje plata zdravstvenim radnicima od 10 odsto

Nikoleta Dragaš

Subvencijama Grada do logopedske ordinacije

Nikoleta Dragaš

Ne može niže! Sramni postupci Zelenovića: Za njega ne postoji poštovanje SUDSKE VLASTI I IZBORNE VOLJE NARODA

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija