22. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Usvojen Izveštaj o stanju životne sredine

Odbornici Skupštine grada usvojili su na poslednjoj sednici izveštaj o stanju životne sredine na teritoriji grada za prošlu godinu. Prema rečima Katarine Banjai, gradske većnice za oblast zaštite životne sredine,  vršeno je praćenje stanja vazduha, zemljišta, površinskih i podzemnih voda, kao i buke i polena.

Merenje kvaliteta vazduha vrši se u okviru automatskog monitoringa na 4 merna mesta i jedno sistematsko koje obavlja Zavod za javno zdravlje, rekla je Katarina Banjai, gradska većnica zadužena za oblast zaštite životne sredine. Izveštaj od prošle godine nije se mnogo razlikovao u odnosu na predhodne godine i dalje je povećano zagadjenje  vazduha zimu tokom grejne sezone zbog čega grad izdvaja značajna sredstva za gasifikaciju, rekla je Banjai.

Tokom prošle godine Zavod za javno zdravlje je u 6 kampanja kontrolisao  vodu na javnim kupalištima, dok su se podzemne vode  proveravale na 12 lokacija i situacija je bila indentična, kao i predhodnih godina, rekla je Banjai obrazlažući Izveštaj za prošlu godinu. Zemljište je uzorkovano u 3 kampanje i primećeno je prisustvo nikla što je tipično za ovo područje, ali mu vrednost nije prelazila dozvoljenu, rekla je Katarina Banjai. Odbornicu su mogli da vide i izveštaj o monitoringu uređenog za polen i buku.

Related posts

Vučić: Idem na Kosmet, prvo na Gazivode

Nikoleta Dragaš

Srpska napredna stranka : Građani ne nasedajte na laži tajkuna i lopova Đilasa, Jeremića i fašiste Obradovića

Mica Milakov

BASARIĆ KAO KARLO PONCI ! Dobrosavljev : Oteo je zemlju mom dedi. Baka mi je izgubila moć govora, deda umro vucarajući se po pančevačkom sudu!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija