26. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Južni Banat Najvažnije Vesti

Kineski investitori u opštini Alibunar

Kineski privrednici obišli su Alibunar u nameri da ulažu u ovu opštinu. Njih jedanaestoro razgovaralo je sa čelnicima Opštine Alibunar. Ideja je da se investira u različite oblasti i na taj način poboljša ekonomski razvoj opštine.

Investitori iz provincije Gvan Dong u Kini prilikom posete Alibunaru rekli su da im je drago što su ovoj južnobanatskoj opštini i da bi voleli da ostvare što bolju saradnju sa njima. Poljoprivreda, turizam su samo neke od oblasti u koje bi voleli da ulažu. Utisci o Alibunaru su za sada pozitivni, a gostomprimstvo ljudi je ono što im se najviše dopalo, istakla su oni.

Načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar rekla je da je namera da se ovaj deo Vojvodine „podigne na noge“, a posebno se obraća pažnja na manje opštine.

Prema rečima Dušana Dakića, predsednika Opštine Alibunar, ovo je prva delegacija koja je došla u Alibunar sa željom da ulaže. Dodao je da su privrednici iz Kine došli sa konkretnim pitanjima, sa konkretnim predlozima i da su brzo pronašli zajdnički „jezik“.

Igor Novaković iz razvojne agencije Srbije istakao je da će delegacija Kine u Srbiji boraviti tri dana i obilaziće lokacije koje su im zanimljive za ulaganje. Sem Alibunara posetiće Ćupriju i Jagodinu.

Nakon sastanka koji je održan u opštini, delegacija Kine obišla je Devojački bunar i još par lokacija u ovoj opštini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

RAZGOVARALI SMO O MNOGIM VAŽNIM TEMAMA! Vučić: PRVI AVION ZA TREBINJE ĆE POLETETI DO MARTA 2022. GODINE, šaljemo pomoć u Republiku Srpsku!

Nikola Miloševski

U Vršcu uspešno završena obuka budućih eksperata za komasaciju

Nikoleta Dragaš

Vučić ugostio „zlatne“ odbojkašice

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija