19. oktobra 2019.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Južni Banat Najvažnije Vesti

Kineski investitori u opštini Alibunar

Kineski privrednici obišli su Alibunar u nameri da ulažu u ovu opštinu. Njih jedanaestoro razgovaralo je sa čelnicima Opštine Alibunar. Ideja je da se investira u različite oblasti i na taj način poboljša ekonomski razvoj opštine.

Investitori iz provincije Gvan Dong u Kini prilikom posete Alibunaru rekli su da im je drago što su ovoj južnobanatskoj opštini i da bi voleli da ostvare što bolju saradnju sa njima. Poljoprivreda, turizam su samo neke od oblasti u koje bi voleli da ulažu. Utisci o Alibunaru su za sada pozitivni, a gostomprimstvo ljudi je ono što im se najviše dopalo, istakla su oni.

Načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar rekla je da je namera da se ovaj deo Vojvodine „podigne na noge“, a posebno se obraća pažnja na manje opštine.

Prema rečima Dušana Dakića, predsednika Opštine Alibunar, ovo je prva delegacija koja je došla u Alibunar sa željom da ulaže. Dodao je da su privrednici iz Kine došli sa konkretnim pitanjima, sa konkretnim predlozima i da su brzo pronašli zajdnički „jezik“.

Igor Novaković iz razvojne agencije Srbije istakao je da će delegacija Kine u Srbiji boraviti tri dana i obilaziće lokacije koje su im zanimljive za ulaganje. Sem Alibunara posetiće Ćupriju i Jagodinu.

Nakon sastanka koji je održan u opštini, delegacija Kine obišla je Devojački bunar i još par lokacija u ovoj opštini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Otvoreno novo dečje igralište na Sodari

Zorana Stekovic

Dora svojim radom pomaže udruženja u Pančevu

Jasmina Petkovic

Fudbalski turnir najavio slavu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija