29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Američka donacija za rekonstrukciju krova na toplani

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, i Zdenka Jokić, direktorka JKP „Grejanje“, potpisali su u Nišu Memorandum o donatorskim sredstvima s američkom organizacijom USAID za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu 2. Zahvaljujući ovoj donaciji, na krovu toplane biće postavljeno novih 200 solarnih ploča, čime će se znatno uštedeti gas.

U Nišu je 12. maja potpisan Memorandum o donaciji između Grada Pančeva i Grejanja i američke organizcije JUESAID, kojim će biti obezbeđena sredstva za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu dva, a u cilju uštede gasa i stabilnog sistema. Prema rečima Zdenke Jokić, direktorke JKP „Grejanje“, američka organizacija je obezbedila 100 hiljada dolara za ovu namenu, dok će Grad i „Grejanje“ obezbediti između 5 i 7 miliona dinara.

U JKP „Grejanje“ se nadaju će će i u narednom periodu  učestvovati u projektima  gde se koriste obnovljivi izvori energije, kako bi što više štedeli gas ali i prešli na druge izvore koji mogu da snabdevaju sistem.

 

 

 

Related posts

KONFERENCIJA O ZAPADNOM BAKANU: Vučić 29. i 30. aprila u Berlinu s Merkelovom i Makronom

Mica Milakov

U toku pripreme osmaka za završni ispit

Luka Tešanović

Marija Stanojević pobednica 6. „Stihovizije“

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija