16. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Američka donacija za rekonstrukciju krova na toplani

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, i Zdenka Jokić, direktorka JKP „Grejanje“, potpisali su u Nišu Memorandum o donatorskim sredstvima s američkom organizacijom USAID za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu 2. Zahvaljujući ovoj donaciji, na krovu toplane biće postavljeno novih 200 solarnih ploča, čime će se znatno uštedeti gas.

U Nišu je 12. maja potpisan Memorandum o donaciji između Grada Pančeva i Grejanja i američke organizcije JUESAID, kojim će biti obezbeđena sredstva za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu dva, a u cilju uštede gasa i stabilnog sistema. Prema rečima Zdenke Jokić, direktorke JKP „Grejanje“, američka organizacija je obezbedila 100 hiljada dolara za ovu namenu, dok će Grad i „Grejanje“ obezbediti između 5 i 7 miliona dinara.

U JKP „Grejanje“ se nadaju će će i u narednom periodu  učestvovati u projektima  gde se koriste obnovljivi izvori energije, kako bi što više štedeli gas ali i prešli na druge izvore koji mogu da snabdevaju sistem.

 

 

 

Related posts

Predsednik Vučić se u 10.00 obraća javnosti

Jasmina Petkovic

Spremnost Francuske da pomogne u reformi javne uprave

Zorana Stekovic

Vučić: NATO agresija bila težak zločin protiv Srbije

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija