5. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Američka donacija za rekonstrukciju krova na toplani

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, i Zdenka Jokić, direktorka JKP „Grejanje“, potpisali su u Nišu Memorandum o donatorskim sredstvima s američkom organizacijom USAID za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu 2. Zahvaljujući ovoj donaciji, na krovu toplane biće postavljeno novih 200 solarnih ploča, čime će se znatno uštedeti gas.

U Nišu je 12. maja potpisan Memorandum o donaciji između Grada Pančeva i Grejanja i američke organizcije JUESAID, kojim će biti obezbeđena sredstva za rekonstrukciju krova na toplani na Kotežu dva, a u cilju uštede gasa i stabilnog sistema. Prema rečima Zdenke Jokić, direktorke JKP „Grejanje“, američka organizacija je obezbedila 100 hiljada dolara za ovu namenu, dok će Grad i „Grejanje“ obezbediti između 5 i 7 miliona dinara.

U JKP „Grejanje“ se nadaju će će i u narednom periodu  učestvovati u projektima  gde se koriste obnovljivi izvori energije, kako bi što više štedeli gas ali i prešli na druge izvore koji mogu da snabdevaju sistem.

 

 

 

Related posts

Obuka za prvu pomoć u Crvenom krstu

Mica Milakov

Jovanov (SNS) : Narod neće Đilasov lopovluk i fašizam, već fabrike, puteve i radna mesta

Mica Milakov

Saopštenje Ruske stranke povodom proteklih izbora za lokalni parlament

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija