1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Sport

Druženje i fudbal u Glogonju za Petrovdan

Deca iz Glogonja  2008. godište i mlađa nadmetala su se za vikend sa svojim vršnjacima iz Kačareva, Beograda i Pančeva. Povod je bio Petrovdan, koji se u ovom mestu obeležava kao seoska slava. Iz ovih utakmica svi su „izašli“ kao  pobednici, ujedno ovo je bio povod da se deca druže i razmene iskustva.

Svake godine kako tradicija nalaže, jer je Petrovdan seoska slava, Glogonjci priređuju turnir u fudbalu. Toj priči priključuju se i najmlanđi meštani ovog sela, koji su ove godine odigrali nekoliko prijateljskih utakmica. Igralište, koje se nalazi na kraju sela, kada se krene putem do Jabuke, bilo je rezervisano, isključivo za njih. Od 10 sati do 13, kada su mogli da pokažu svoje umeće na terenu, na ovom mestu vladala je harmonija i prijateljstvo između dece iz Beograda, Pančeva, Kačareva i Glogonja. Pred utakmicu male Glogonjce pitali smo kako se snalaze na terenu i šta su to naučili u Fudbalskom klubu „Stenli“ za koji igraju.

Razgovarali smo i o idolima, jer kakvi bi to oni fudbaleri bili da nemaju nekog na kog se ugledaju. Odgovori su bili, maltene identični, ali bilo je tu i odstupanja.

FK „Stenli uz pomoć Mesne zajednice Glogonj organizator je ovih utakmica.

Mladi fudbaleri u Glogonju u avgustu će imati kraću pauzu, a od septembra kreću nove radne pobede.

 

Related posts

Lončar:Dovoljno mesta u bolnicama i za naredna tri dana

Katarina Popović

Preventivni pregledi u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“

Mica Milakov

Svečani ispraćaj pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija