30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez u Omoljici : Meštani ove mesne zajednice dobijaju multifunkcionalnu halu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je danas nove sportske terene u OŠ „Dositej Obradović“ u Omoljici. Dočekao ga je veliki broj meštana i mališana , koji su između ostalog imali i odbojkaški čas pod pokroviteljstvom pokrajinskog Odbojkaškog saveza. U nove terene,  lokalna samouprava, pokrajina i NIS uložili su skoro 10 miliona dinara.

A nekada je ovaj prostor bio zapušten do te mere da su deca igrala košarku na travi i kao takav bio je loš primer neadekvatne brige o školi i deci bivše pokrajinske administracije i sekretarijata za sport. Danas mališani u Omoljici uživaju baveći se sportom i fiskulturom na dva nova terena od kojih je jedan multifunkcionalan , a drugi košarkaški.

Gost Omoljčana bio je pokrajinski Sekretar za sport Vladimir Batez koji je sa pančevačkom lokalnom samoupravom bio incijator da se ovi tereni saniraju i srede. Prema njegovim rečima ovo je primer kako se zajednički brzo realizuju ideje i zadaci, najavljujući da ovo nije jedini sportski objekat koji je renoviran.

Pre toga, pokrajina je pomogla u uređenju sportskih terena u Pančevu, OŠ „Bratstvo i Jedinstvo“ i u Ivanovu, rekao je Batez, najavljući nove projekte.

Prema rečima gradonačelnika Pančeva, Saše Pavlova, preveliko zadovoljstvo je obići ove teren u Omoljici koji su primer zajedničkog ulaganja i dogovora različitih nivoa vlasti. Pavlov je rekao da je ovo model kako doći do uspeha i kako mlade zadržati u selu, pošto je to Omoljica zaslužila kao mesto koje beleži najveći rast nataliteta na teritoriji lokalne samouprave. U ova dva terena Grad, Pokrajina i NiS preko projekta „Zajednici zajedno“ uložili su oko 10 miliona dinara. Pavlov je najavio i izgradnju multifunkcionalne hale u Omoljici.

Direktor škole Vladimir Ristić izjavio je da mu je drago da su i Grad i pokrajina prepoznali potrebu za uređenjem sportskih terena u školi „Dositej Obradović“. Ristić je rekao da je bivši odbojkaški selektor Zoran Gajić,Omoljčanin, dobar primer kako neko iz male sredine može da predstavlja svoje mesto, grad i državu i na svetskom nivou.

U Omoljici smo bili svedoci sjajnih uspeha đaka koji pohađaju ovu školu, koji su u samom vrhu sporta pa će tako predstvaljati Srbiju na Sportskim igrama mladih u Splitu.

Related posts

Dar za prvake

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin o saradnji razgovarao sa generalnim sekretarom ODKB

Aleksandra Miloševska

Pančevački talenti na zasluženom odmoru

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija