27. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Najlepša bašta u Mediteranskom stilu

 

Završen  je konkurs  za najlepše uređenu baštu i balkon  u Pančevu, koji svake godine organizuje JKP „Zelenilo“.  U Narodnoj bašti uručene su nagrade. Ove godine titula za najlepšu baštu pripalo je  Jovanu  Iliću, dok je nagrada za najlepše uređen i osmišljen balkon  pripala  Slađani Mijatović .

Posle obilaska  članova   komisije JKP „Zelenilo “ nije bilo jednostavno odlučiti se za najlepšu baštu i balkon. Pored opšteg utiska, vrednovan je trud i zdrav izgled biljaka. Ove godine nagrada za najlepšu baštu pripala je Jovanu Iliću  koji gaji mediteranske biljke.

Prošle godine Slađani  je pripalo drugo mesto, ali je bila uporna i ove godine. „Zelenilo“ je priglasilo njen balkon za najlepši u gradu.

Nijedne godine nije lako odabrati najlepšu  baštu i balkon, tako je bilo i ove. Prijavilo se dvanaestoro učesnika  u  kategorji za najlepšu baštu, a šetoro  za najlepši balko,n  kao i pet  kandidata za  najlepše uređenu javnu zelenu površinu.

Pobednici  u svim  kategorijama dobili su nagrade, vaučere koje mogu da iskoriste u cvećari i rasadniku JKP „Zelenilo“ za kupovinu sadnog materijala . Od fotografija nastalih pri obilasku svih učesnika napravljena je izložba fotografija koju će svi koji dođu u Narodnu baštu moći da pogledaju u Eko paviljonu narednih mesec dana.

Related posts

Počeo veliki Božićni post

Jasmina Petkovic

Pacijentima prijatnije u novim-starim prostorijama pančevačke bolnice. Zavšetak rekonstrukcije sa prvim „lepim vremenom“!

Jasmina Petkovic

„Zaštitimo se od duvana“

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija