3. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

Uklanjanje najveće divlje deponije u Vršcu

Nastavljeno je čišćenje divljih deponija na teritoriji Grada Vršca. Članovi vršačkog Gradskog veća za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Vasić i Slaviša Maksimović obišli su radove na ukljanjanju najveće divlje deponije na ovoj teritoriji u selu Straža.

U selu Straža nalazi se najveća divlja deponija na teritoriji Grada Vršca. Iako je prostor već bio čišćen, a smeće uklanjano, neodgovornost pojedinih sugrađana dovela je do toga da je bilo neophodno sprovesti novu akciji raščišćavanja otpada. JKP „2. oktobar“ radi na uklanjanju divlje deponije, a u radove na uklanjanju otpada posetili su članovi vršačkog Gradskog veća za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Vasić i Slaviša Maksimović.

Grad Vršac je u poslednjih pet godina samo za uklanjanje divljih deponija iz budžeta izdvojio 9.400.000 dinara. Mnogo novca, koji bi se mogao upotrebiti u druge svrhe, potrošen je zbog nemarnosti građana. JKP „2. oktobar“ svakodnevno radi na uklanjanju ovakvih nehigijenskih prostora, koji škode ekologiji sela i zdravlju stanovnika.

Lokalna samouprava Grada Vršca i JKP „2. oktobar“ iz Vršca svakodnevno rade na uklanjanju divljih deponija u naseljenim mestima, pri čemu se iz budžeta izdvajaju velika sredstva. Odgovornijim ponašanjem stanovnika naseljenih mesta, ovaj problem ne bi ni postojao, što bi dobro uticalo na sela i sam Vršac, i na ekonomskom, a pre svega na ekološkom planu.

Related posts

Milica Mandić u Pančevu na snimanju indijskog filma

Nikoleta Dragaš

Vučić se u Bukureštu sastao sa potpredsednikom Turske

Zorana Stekovic

Servisne informacije 10 decembar

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija