8. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Magazin Najvažnije Vesti

Projektom „Škola da, droga ne“ obuhvaćeno 4.500 južnobanatske dece

Završen je projekat „Škola da, droga ne“ koji su podržali Ministarstvo zdravlja, prosvete i pravosuđa i koji je sprovođen na teritoriji Republike Srbije. Zavod za javno zdravlje Pančevo bio je koordinator za realizaciju projekta za Južnobanatski okrug  kojim je obuhvaćeno 4.500 učenika.

Projektom „Škola da, droga ne“ bili su obuhvaćeni učenici sedmih razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola kao i nastavnici i roditelji. Tribine su vodili doktori, inspektori MUP-a, sudije i tužioci kao i socijalni radnici. Cilj je da se deci predoči opasnosti koje prete od narkomanije, ali isto da se problem predoči i roditeljima.

U razgovoru sa učenicima i testovima koje su oni popunjavali za najčešće razloge, koje navode ističu radoznalost, uticaj vršnjaka, dosada, bekstvo od realnosti i želja za bržim odrastanjem. Zato je važno decu zainteresovati za druge aktivnosti, kao što je sport i druge aktivnosti u školi kako bi imali što manje viška vremena  i skrenula pažnja od loših uticaja droge.

Related posts

Citrusi najtraženiji, cene prošlogodišnje

Nikoleta Dragaš

Predrag Kon: Epidemija će trajati još 6 nedelja u ovom režimu

Branislava Grčić

Jutros u Vršcu registrovan zemljotres

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija