28. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Festival „Vršački venac“ od 7. do 10. jula

Tradicionalni Međunarodni festival folklora „Vršački venac“ biće organizovan 22. put, od 7. do 10. jula. Na konferenciji za novinare koja je održana u Kulturnom centru najavljeno je učešće ansambala iz Kolumbije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Indonezije, Srpskog ansambla iz Kanade i domaćina – gradskog KUD-a „Laza Nančić“. I ove godine festival je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Vršca.

Davne 1993. godine osnovan je festival „Vršački venac“ sa ciljem da poput poznatih svetskih festivala sačuva i neguje kulturu i tradiciju koja je bogata obiljem narodnih pesama i igara. Do sada je na festivalu učestvovalo blizu 500 ansambala iz celog sveta. I ove godine dolaze veliki broj učesnika je iz inostranstva.

Revijalni program počinje u nedelju, 7. jula, dok je centralna manifestacija u ponedeljak, kada u 19 sati kreće festivalska povorka i otvaranje festivala.

Svake godine ansambli koji učestvuju na festivalu kao jednu od aktivnosti tokom boravka u Vršcu  imaju pripremu završne tačke, kada nauče neku od Srpskih igara i odigraju je zajedno.

 

Related posts

Ministar Vulin: Kao što nije znao časno da vlada tako Đukanović ne zna dostojanstveno da gubi

Mica Milakov

Vladimir Đukanović u emisiji „Intervju“: Treba ostati pribran u kriznim situacijama

Nikoleta Dragaš

Kako je buknula zaraza u Šapcu? Zelenović prvo pustio ljude na događaje bez mera, a sad deli pakete pomoći

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija