9. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Jabuka: Na preventivnom pregledu i ultrazvuk abdomena

Centar za preventivne zdravstvene usluge Doma zdravlja u saradnji sa Opštim bolnicom, Zavodom za javno zdravlje i Mesnom zajednicom Jabuka organizovao je još jednu akciju preventivnih pregleda. Sto osamdeset stanovnika Jabuke iskoristilo je mogućnost da uradi osnovne laboratorijske analize, od kojih je 90 uradilo i ultrazvuk abdomena.

Veliko interesovanje bilo je danas  meštana Jabuke za preventivne preglede koji su organizovani u Mesnoj zajednici Jabuka. Ponovo su imali mogućnost da bez čekanja, uputa i knjižice urade osnovne preglede, dobiju savete od lekara i zbog toga su bili veoma zadovoljni.

Danas u zainteresovani meštani Jabuke uz prethodno zakazivanje u Mesnoj zajednici mogli da idu na  ultrazvuk abdomena, koje je radila načelnica Radiologije u pančevačkoj Bolnici, doktorka Branka Vujasinović. Prema rečima doktora Stojana Višekrune, direktora Doma zdavlja, uskoro će ova zdravstvna ustanova nabaviti najsavremeniji ultrazvučni aparat, koji će moći da se koristi i za akcije preventivnih pregleda.

Sto osamdeset stanovnika Jabuke iskoristilo je mogućnost da proveri holestrol, šećer, visinu, težinu i dobije savet lekara.

Prema najavama doktora Višekrune, Dom zdravlja će i tokom leta nastaviti s organizovanjem preventivnih pregleda, jer su oni važni kako bi se na vreme otkrila bolest.

 

Related posts

„Dani suncokreta“ po drugi put u Pančevu

Jasmina Petkovic

Opštinski štab za vanredne situacije: USVOJENA ODLUKA O PROGLAŠAVANJU VANREDNE SITUACIJE

Zorana Stekovic

Dvodnevno izmeštanje ambulante „Centar“

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija