14. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Osnovne škole u Plandištu se neće umrežiti

Umrežavanje škola koje se sprovodi od ove godine neće obuhvatiti opštinu Plandište. Tri osnovne škole na teritoriji opštine ostaju pod njihovom upravom.

Uprkos tome što je Opština Plandište najmanja južnobanatska opština, njihova Skupština donela je Rešenje kojim se dala saglasnost na odluku o mreži javnih osnovnih škola na toj teritoriji. To znači da neće doći do umrežavanja osnovnih obrazovnih ustanova i da će tri škole ove opštine ostati pod njihovo upravom. Predsednik opštine Jovan Repac dao je objašnjenje i zašto je to neophodno.

Repac je podvukao da nije bilo lako doći do ovog Rešenja. Bili su tu kriterijumi koji su išli njima u prilog,ali i oni drugi.

Jovan Repac je ovom prilikom zahvalio Ministarstvu prosvete na razumevanju i Pokrajinskom sekretarijatu, ali i odbornicima opštine Plandište na jednoglasnoj odluci. Na teritoriji opštine Plandište su OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica i „Jovan Sterija Popović“, Velika Greda i njihova pododelenja.

Related posts

Među 67 zaraženih na „Dedinju“ najviše anesteziologa, hirurga i sestara

Branislava Grčić

Spasite novogodišnju jelku-kupite je sa korenom

Mica Milakov

Vlajkovac: Radovi na izgradnji rampe za pecanje za osobe sa invaliditetom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija