5. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Studenti Pančeva – ponos grada, nagrađeni sa po 30 hiljada dinara

Više od jedne decenije Lokalna samouprava  u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ nagrađuju  najbolje  studente  završnih godina čiji je prosek tokom studiranja bio preko 9 Ove godine za tu namenu izdvojeno je 570 hiljada dinara, a nagrađeno je 19 studenata.

Grad Pančevo  u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ nagradio je i ove godine najbolje studentkinje i studente. Nagrađeno je njih devetnaestoro. Zamenik gradonačelnika Pančeva, Predrag Živković u ime grada svakome je uručio po 30 000 dinara. Ovo se odnosilo na na studente koji su školske 2018./19. godine  prvi put upisali završnu godinu studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija.

– Dodeljujemo nagrade za najbolje studente koje su simbolične iz ugla Lokalne samouprave i grada u kojem živite , jer nijedna nagrada ne može da nadoknadi ni nama ni vama sve ono šta ste postigli. To trud koji ste uložili i ljubav koji imate prema nauci kojom se bavite. Čestitao bih vam od srca da se, ne samo na profesionalnom planu ostvarite, nego i u životu  – rekao je Predrag Živković, zamenik gradonačelnika.

–  Znanje, obrazovanje i kultura je nešto što je esencijalno, što vam niko ne može oduzeti. Svi dajete maksimum u raznim strukama , to znanje koje stičete  niko vam ne može oduzeti. Sve drugo može da devalvira, ali znanje nikada – rekao je Nemanja Rotar,  član Gradskog veća zadužen za kulturu

Nagrađeni studenti ističu da im je drago što Lokalna samouprava prepoznaje njihov trud, a 30 hiljada dinara koliko je svaki student dobio, uglavnom će iskorititi za odlazak na letovanje.

 

Mladi  ljudi koji postižu ovakve rezultate trebalo bi da budu uzor onima koji upisuju srednje škole i fakultete. Oni su dokaz kako marljiv rad daje rezultate.

Related posts

Direktorka Tehničke škole „23 maj“ i najbliža saradnica Marinike Tepić u Pančevu, Nataša Zečević pod istragom zbog sumnje da je proneverila milione

Mica Milakov

Od danas počinje prijava za 100 evra

Jelena Belić

Ministar Lončar se sastao sa zdravstvenim radnicima pančevačke kovid bolnice

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija