21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Ambulante u Omoljici, Dolovu i Jabuci dobile patronožna kola

Ambulante pančevačkog Doma zdravlja u Dolovu, Omoljici i Jabuci dobile su po jedan novi automobil. Nove „škode fabije“ koristiće patronažne službe ovih naseljenih mesta, a u planu je i da ostalih šest sela dobije ovakvu donaciju.

U prisustvu gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova i predstavnika lokalnih samouprava, direktor Doma zdravlja Pančevo dr Stojan Višekruna podelio je ključeve novih automobila ambulantama u naseljenim mestima Dolovo, Omoljica i Jabuka. Po jednu „škodu fabiju“ koristiće patronažne službe ovih naseljenih mesta, kako bi svojim stanovnicima pružili neophodnu pomoć. Sredstva je obezbedio Grad Pančevo, uz pomoć donatora. Gradonačelnik Saša Pavlov najavio je dodatna ulaganja u zdravstvo, a direktor Doma zdravlja dr Stojan Višekruna objasnio je koliko je to važno.

Prvi ključevi dodeljeni su ambulanti u Dolovu.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, članova Gradskog veća i medicinskih radnika ključevi nove „škode fabije“ uručeni su radnicima ambulante u Omoljici.

I stanovnici Jabuke ubuduće će imati bolju zdravstvenu negu, jer je novi automobil dobila i ambulanta u ovom naseljenom mestu.

Najavljeno je i da će preostalih šest naseljenih mesta, koja pripadaju Pančevu, dobiti vozila za patronažnu službu. Planirana je i nabavka CTG aparata i mobilnog ultrazvučnog aparata, za koje su već obezbeđena sredstva.

Related posts

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA PROGLASILA REZULTATE IZBORA U ŠAPCU

Branislava Grčić

Preminuo Mihajlo Marko

Nikoleta Dragaš

Mladi talenti u pančevačkom muzeju

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija