6. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Gradonačelnik Pančeva razgovarao sa poljoprivrednicima Dolova

Zbog obilnih padavina, pljuskova i grada, Pančevo je formiralo Komisiju za procenu štete od elementarnih nepogoda, koja je izašla na teren, a koja će izveštaj podneti gradonačelniku, Vladi i Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i članovi Komisije razgovarali su sa poljoprivrednicima Dolova, koji su najviše pogođeni nevremenom.

Komisija će utvrditi štetu od elementarnih nepogoda na području Dolova. Prema prvim procenama poljoprivrednika grad i poplave načinili su potpunu štetu na između tri i četiri hiljade hektara zemljišta, pored kojih su oštećene i dodatne dve hiljade hektara, ali u manjim procentima.

Žetva pšenice trebalo je da počne za 10 dana, ali su vremenske nepogode ozbiljno oštetile zemljište. Sada je neophodno da paori što pre popišu parcele i, zajedno sa članovima Komisije, obiću ugrožena područja.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov razgovarao je sa poljoprivrednicima Dolova, kako bi zajedno došli do rešenja u novonastaloj situaciji.

Saradnja je, tokom sastanka, bila na visokom nivou, a otvorene su i nove teme, koje se tiču ublažavanja posledica sadašnje situacije, ali i ako ubuduće dođe do sličnih nepogoda.

Prirodne nepogodne nisu nešto na šta može da se utiče, ali će lokalna samouprava učiniti sve da ublaži posledice i pomogne poljoprivrednicima, zaključio je gradonačelnik.

L. T.

Related posts

Zaljubljenici u dobru knjigu u eri interneta

Nikoleta Dragaš

Unija mladih SNS u akciji uređivanja igrališta

Zorana Stekovic

Zaraženo još 276 osoba, preminula tri pacijenta

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija