27. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregledi u Dolovu. Odličan odziv!

Preventivni pregledi veoma su značajni jer nam omogućavaju  da  proverimo svoje zdravstveno stanje i ukoliko ima povećanih vrednosti šećera u krvi, masnoća  praćene povišenim pritiskom i gojanošću što spada u veliki rizik za nastana mnogih hroničnih bolesti i mozemo na vreme da reagujemo i sprečimo da do razvoja bolesti dođe. Bez zakazivanja i odlaska kod lekara najlakši je način da proverimo svoje zdravlje, zato Preventivni centar Doma zdravlja organizuje akcije, svoje zdravlje danas su proverili žitelji Dolova.

Osnovne laboratorijske analize i merenje krvnog pritiska prvi su pokazatelji stanja našeg organizma. Zato zaposleni u Preventivnom centru organizuju česte i redovne preglede za sugrađane u gradu i naseljenim mestima. Centar za preventivne zdravstvene usluge organizovao je akciju kontrolnih pregleda, ovoga puta za stanovnike Dolova. Veliki broj meštana došao je da proveri svoje zdravlje, uradi osnovne analize i dobije savet od lekara.

Akciju preventivnih pregleda pohvalili su žitelji Dolova i naglasli da im mnogo znači što su imali mogućnost da provere svoje zdravlje bez zakazivanja i čekanja.

Dom zdravlja se trudi da stigne do svakog naseljenog mesta i organizuje preventivne preglede, jer  oni pored toga što su brzi i laki, omogućavaju da se otkriju i teže bolesti.

 

Related posts

Velike izmene u sistemu osnovnih škola

Jelena Belić

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI VIJADUKTA KOD ČORTANOVACA

Zorana Stekovic

Novak Đoković lako do trećeg kola Melburna

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija