1. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Završena kapela u Banatskom Novom Selu

U Banatskom Novom Selu završena je izgradnja kapele, a osveštali su je sveštenici Rumunske i Srpske pravoslavne crkve. Ukupna vrednost radova bila je blizu 1.500.000 dinara.

Nedavno su završeni radovi na kapeli u Banatskom Novom Selu. Obredi ispraćanja pokojnika do sada su se obavljali u kućama meštana najvećeg južnobanatskog sela, a osveštavanjem novoizgrađene kapele ona je i zvanično u funkciji. Grad Pančevo izdvojio je blizu 1.500.000 dinara u ove svrhe, a osveštavanju je prisustvovala gradska menadžerka Maja Vitman.

Kapelu na novoseljanskom groblju osveštali su protojerej Rumunske pravoslavne crkve Đorđe Janeš i jerej Srpske pravoslavne crkve Marko Doveden.

Predsednik Skupštine MZ Banatsko Novo Selo Nedeljko Topić ističe koliko je važno da mesto u kom živi blizu 8.000 stanovnika konačno dobije kapelu.

Problem nedostatka kapele imali su Glogonj i Banatsko Novo Selo, ali je lokalna samouprava izgradila potrebne objekte. U planu je izgradnja i u Ivanovu, posle koje će svako naseljeno mesto koje pripada Pančevu imati svoju kapelu.

Related posts

Veće usvojilo izmene poslovanja JKP iz Dolova i Jabuke

Luka Tešanović

Miran vikend za Hitnu pomoć

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić pre desetak dana najavio otvaranje naučno-istraživačkog centra „ZTF“ u Pančevu. „Posao kreće“ – saopštio gradonačelnik Pavlov za RTV Pančevo.

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija