18. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Završena kapela u Banatskom Novom Selu

U Banatskom Novom Selu završena je izgradnja kapele, a osveštali su je sveštenici Rumunske i Srpske pravoslavne crkve. Ukupna vrednost radova bila je blizu 1.500.000 dinara.

Nedavno su završeni radovi na kapeli u Banatskom Novom Selu. Obredi ispraćanja pokojnika do sada su se obavljali u kućama meštana najvećeg južnobanatskog sela, a osveštavanjem novoizgrađene kapele ona je i zvanično u funkciji. Grad Pančevo izdvojio je blizu 1.500.000 dinara u ove svrhe, a osveštavanju je prisustvovala gradska menadžerka Maja Vitman.

Kapelu na novoseljanskom groblju osveštali su protojerej Rumunske pravoslavne crkve Đorđe Janeš i jerej Srpske pravoslavne crkve Marko Doveden.

Predsednik Skupštine MZ Banatsko Novo Selo Nedeljko Topić ističe koliko je važno da mesto u kom živi blizu 8.000 stanovnika konačno dobije kapelu.

Problem nedostatka kapele imali su Glogonj i Banatsko Novo Selo, ali je lokalna samouprava izgradila potrebne objekte. U planu je izgradnja i u Ivanovu, posle koje će svako naseljeno mesto koje pripada Pančevu imati svoju kapelu.

Related posts

Mjuzikl „Kosa“ u izvođenju mladih novosadskih glumaca

Nikola Miloševski

Preminula 4 pacijenta, zaraženo još 108

Jelena Obradović

Živkovic deo projekta unutrašnje destabilizacije Srbije?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija