20. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije

„Kostadinka Dina Nikolić“ okupila profesionalce i amatere u baletu

U Kulturnom centru održano je takmičenje „Kostadinka Dina Nikolić“, u organizaciji Baletske škole „Dimitrije Parlić“ po drugi put. Prvog dana takmičili su se u klasičnom baletu, drugog dana  u savremenoj igri, dok je nedelja rezervisana za dodelu nagrada i gala veče.

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ organizuje takmičenje „Kostadinka Dina Nikolić“ po drugi put u Kulturnom centru Pančeva. Takmičari su podeljeni u dve kategorije, učenici od 11 do 18 godina učestvuju oba dana takmičenja, u klasičnom baletu učestvovali su  profesionalci od 18 do 27 godina.

Ime „Kostadinka Dina Nikolić“ takmičenje nosi po balerini i baletskom pedagogu koja je iznedrila veliki broj balerina iz pančevačke baletske škole.

Direktor škole Milorad Vukobratović obratio se prisutnima i iskoristio priliku da se zahvali svima koji su omogućili da se održi ovo takmičenje.

Prvog dana takmičari su izvodili tačke iz klasičnog baleta, druge večeri nadmetali su se u savremenoj igri, dok je nedelja rezervisana za proglašenje pobednika, dodelu nagrada i priznanja, u okviru gala večeri koje počinje u 19 sati.

 

Related posts

Belo vino Udruženja „Sveti Trifun“ apsolutni pobednik Vinarijade

Luka Tešanović

BANATSKI INAT: Narod dokazao veliku podršku SNS u Pančevu

Mica Milakov

Pančevački dani duhovne muzike

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija