21. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Servisna informacija

Akcija prikupljanja plastične ambalaže i odvoženja kabastog otpada i u Jabuci

U Jabuci će u subotu, 22. juna od 9 do 12 sati biti organizovana akcija odvoženja kabastog otpada (prvenstveno starog nameštaja i kućnih aparata) i prikupljanja plastične ambalaže.

Stanovnici Jabuke kabasti otpad mogu doneti u dvorište Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Trg Borisa Kidriča broj 3.

Istog dana, takođe od 9 do 12 sati biće realizovana ekološka akcija “Otpad odvoji, poklon osvoji” u okviru koje će građani na poklon dobiti ceger od recikliranog materijala.

U Srbiji se godišnje utroši više od milijardu i dvesta miliona PET boca. Plastika i aluminijum koju ne recikliramo završava na deponijama i u životnoj sredini, i razgrađuje se od 100 do 1.000 godina. Reciklaža jedne aluminijumske konzerve može sačuvati dovoljno energije za rad kompjutera od tri sata, TV-a dva sata, a sijalica od 60 vati može goreti čak 20 časova.

Kako su naglasili organizatori, jedna osoba moći će da dobije po jedan ceger. Svako ko bude doneo 5 plastičnih boca dobiće na poklon biorazgradivi ceger – torbu od recikliranog PET-a. 

Osim plastičnih flaša biće prikupljani i plastični čepovi.

Akciju sprovode zajedno Mesna zajednica Jabuka, JKP „Higijena“ i Centar za promociju društvenih delatnosti iz Pančeva.

Akcija “Otpad odvoji, poklon osvoji” je zamišljena tako da se motivisanjem stanovnika Jabuke razvija svest o važnosti separacije komunalnog otpada kod kuće i shvati značaj očuvanja životne sredine.

Related posts

Poznati pisac Aleksandar Gatalica u emisiji „Lice nacije“

Mica Milakov

Servisne informacije za 31. oktobar

Zorana Stekovic

Crveni krst u službi i dobrovoljnih davalaca krvi

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija