31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

NAČELNIK PU PANČEVO: PANČEVO JE BEZBEDAN GRAD, BEZ KRIMINALNIH GRUPA, ZAŠTIĆENIH NEMA, NITI ĆE IH BITI…

Sumirajući utiske posle 4 godine na funkciji načelnika PU Pančevo, Nikola Popovac, izjavio je da je svaki građanin u južnobanatskom okrugu vidi odgovornost i profesionalost u radu policije. Popovac je naglasio da na teritoriji koju pokriva PU Pančevo nema zaštićenih, da policija svakodnevo radi na sprečavanju preprodaje narkotika, pljački, razbojništava. Kriminalnih grupa u južnom Banatu nema, iako se Pančevo nalazi na samo nekoliko kilometara od Beograda.

Prema rečima Nikole Popovca, od malobrojnih ubistava nijedno nije imalo mafijaških karakteristika, već se uglavnom radilo o porodičnim problemima i nasilju. Stopa razbojništava i krađa je oborena za 70 posto. Svi događaji koji su uznemirili javnost su brzo rešeni, dok su izvršioci uhapšeni, poručio je Popovac.

Na kraju govora, načelnik Nikola Popovac zahvalio se svim policajcima koji doprinose da naš okrug bude bezbedan, dodajući da i pored toga policija i dalje ima izazova.

U Vatrogasnom domu danas je upriličena neskvadišnja svečanost na kojoj su mogli da prisustvuju svi građani. Pripadnici pančevačke policije otvorili su vrata za sve posetioce u Vatrogasnom domu koji su imali priliku da vide pripadnike jedinica SAJ, Žandarmerije, zatim policajce na konjima, kao i različite pokazne vežbe. Najviše su uživali mališani koji su došli sa svojim roditeljima.

Svaki posetilac imao je priliku da vidi naoružanje, opremu, uniforme, pokazne vežbe, vozila, praktično sve što ima i čime raspolaže PU Pančevo. U okviru obeležavanja Dana policije, pripradnici PU Pančevo u ponedeljak su na groblju odali počast kolagama koji su izgubili život u službi. Organizovan je i prijem za njihove porodice, kao i za bivše kolege – penzionere.Jutros su svečano zakletvu položili nov policijski službenici, dok su u Crvenom krstu policajci dali krv.

Related posts

Zbog taksi od 100 odsto, VUČIĆ zakazao vanredan sastanak sa ambasadorima i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

Jasmina Petkovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Dvadeset odsto penzionera preuzelo svoje kartice

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija