20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj međunarodne saradnje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj međunarodne saradnje (CIDCA) sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje u vidu donatorske pomoći ove agencije.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će poseta predstavnika kineske agencije CIDCA Srbiji rezultirati uspešnom saradnjom, što će doprineti ekonomskom razvoju, održivom privrednom rastu i sigurnoj investicionoj klimi u Srbiji.

Predstavnici Kineske agencije, koja je osnovana prošle godine kao posebna agencija za pružanje međunarodne pomoći, ukazali su na brojne mogućnosti saradnje i ponudili donatorsku pomoć za razvoj u oblasti zdravstva, prosvete, industrije i infrastrukture. Posebnu pažnju posvetili su oblasti vanrednih situacija u slučaju elementarnih nepogoda, kao i oblasti carine, ponudivši pomoć u vidu opreme i obuke zaposlenih. Projekti Kineske agencije obuhvatili bi i pomoć u oblasti ljudskih resursa, kao i u oblasti  zaštite životne sredine.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali i o projektima od značaja za međunarodnu saradnju, poput inicijative Pojas i put, posebno naglasivši značaj projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta. Predsednik Vučić je istakao da će Pojas i put doprineti razvoju i stabilnosti svih zemalja učesnica, još jednom izrazivši zahvalnost kineskom predsedniku Si Đinpingu što je Srbija deo ove inicijative.

Sastanku predsednika Vučića i predstavnika agencije CIDCA prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

 

 

 

 

Related posts

Veliki posao za Pančevo. U toku rekonstrukcija oko 36 km puteva

Mica Milakov

Povećan maksimalan broj osoba na javnim okupljanjima na 30

Jasmina Petkovic

Turistička organizacija Vojvodine dobija prvi savremeni info-centar

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija