12. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Noć za pamćenje: Alen Islamović na Trgu Đorđa Vajferta

Slavni pevač „Bijelog dugmeta“ i „Divljih jagoda“ Alen Islamović priredio je Pančevcima koncert za pamćenje. Drugog dana velike manifestacije „Dani Vajferta“, Islamović je prvi put nastupio u gradu na Tamišu, ali priseća se vojničkih dana koji ga vezuju upravo za naš grad.

Koncert je protekao u pravoj rokerskoj atmosferi. Oduševljena publika pevala je vanvremenske hitove „Bijelog dugmeta“, „Divljih jagoda“, ali i pesme iz Alenove solističke karijere. Kako je decenijaam na muzičkoj sceni, pitali smo ga šta se s vremenom promenilo i šta je donela smena generacija u publici.Čini se da je povremeno menjao žanrove, ali najduže, pa i danas, rai sa Goranom Bregovićem i „Bijelim dugmetom“. Legendarni pevač kratko se osvrnuo na svoju višedecenijsku karijeru i vreme kada je nastupao kao frontmen „Dugmeta“.

Pitali smo Alena Islamovića da li je dovršio svoju autobiografsku knjigu „Moje doline sjećanja“, u kojoj ima mnogo neispričanih priča iz perioda kada je pevao u „Bijelom dugmetu“.

Publika će jun 2019. pamititi i po novom albumu Alena Islamovića pod nazivom „Tajno“, sa čak sedamnaest pesama, nekih novih i ponekih starih u novim aranžmanima.

Osim dueta „Nije mi dobro“, zanimljiva je i saradnja s Kikijem Lesendrećim.

Related posts

DAN KADA SU SRBI SPASILI 500 SAVEZNIČKIH PILOTA! Vučić u Pranjanima na obeležavanju godišnjice Operacije Halijard

Mica Milakov

RTV PANČEVO NA LICU MESTA : Jedna osoba povređena u saobraćajnoj nesreći kod BNS

Zorana Stekovic

’’JA PLIVAM, A TI!’’ 

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija