30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport

Anja Davidović i Stefan Birka prvaci Balkana u kros triatlonu

U nedelju 09. juna u Kragujevcu, u ambijentu parka prirode Šumarice, održano je takmičenje u kros triatlonu, disciplini koja podrazumeva 0.5km plivanja, 12km vožnje MTB bajka i 3km trčanja. Organizatori i domaćini trke bili su ljudi iz Kluba Ekstremnih Sportova Kragujevac koji su se potrudili da profilom staze zadovolje sve standarde takmičenja na ovako visokom nivou. Specifičnost ove discipline triatlona je u tome što se biciklistički i trkački deo izvode po uglavnom šumovitom, travnatom i neravnom terenu. Zbog toga je veština vožnje MTB bicikla veoma bitna.

TK Tamiš je učestvovao sa 11 takmičara koji su bili deo reprezentacije Srbije i svojim nastupom su dali značajan doprinos u velikom broju osvojenih medalja naše reprezentacije.

Osvajači medalja su:

– Anja Davidović, zlato u konkurenciji juniorki
– Stefan Birka, zlato u konkurenciji mlađih kadeta
– Aleksa Kežić, bronza u konkurenciji mlađih kadeta
– Vladimir Kokanov, bronza u konkureciji juniora
– Iva Božičković, srebro u konkureniicji mlađih kadetkinja
– Dušan Lukić, srebro u konkurenciji veterana starijih od 40 godina

Pored njih nastupili su i Vojin Davidović 4 mesto, Nikola Galović 4 mesto, Luka Gligorić, Marko Gligorić i Ozren Perišić.

Sezona se nastavlja trkom STU kupa 16. juna u Bačkom Novom Selu, trka sprint triatlona ( 0.75km plivanja – 20km bajka – 5km trčanja ).

Related posts

Polazak dece u školu veliki udar na budžet roditelja

Jelena Obradović

Uvedena vanredna odbrana od poplava

Branislava Grčić

Preventivni pregledi u Omoljici : ODZIV ODLIČAN,MEŠTANI PREZADOVOLJNI !

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija