28. marta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

„Dani suncokreta“ po drugi put u Pančevu

U Pančevu je otvorena druga po redu Manifestacija „Dani suncokreta“ u organizaciji Društva pčelara Pančeva, a uz podrušku Grada i Turističke organizacije Pančeva. Svi zainteresovani moći će na Trgu slobode da kupe pčelinje proizvode i uživaju u programu koji su pripremili članovi KUD-a „Čigra“.

„Dani suncokreta“ su gradska manifestacija koja je sufinansirana na konkursu Grada Pančeva – Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Cilj manifestacije je promocija pčelarstava, ali i edukcija pčelara i mladih.

Turistička organizacija Pančeva je podržala ovu manifestaciju jer ona predstavlja potsticaj za Udruženja koja se na njoj projavljuju, rekao je Nikola Stoiljković, direktor TOP-a.

Pčelari iz Južnog Banata su se okupili na Danima suncokreta da predstave svoje proizvode.

Pored pčelara, tradicionalno je na ovakvim manifestacijama prisutno  Udruženje žena Pančevke iz Gornjeg grada  sa svojim proizvodima i poslasticama.

U kultruno-umetničkom programu učestvuju članovi KUD-a „Čigra“. Za subotu je najvaljeno  predavanje  poznatog pčelara iz Zrenjanina Janoša Balina o suncokretovoj paši, a potim i obilazak  grada i vožnja katamaranom.

Related posts

SNS predala liste za izbore u Alibunaru

Nikoleta Dragaš

Grupa mladića pretukla jutros vozača školskih autobusa u Lapljem Selu

Zorana Stekovic

Vučić na otvaranju deonice autoputa „Miloš Veliki“ 

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija