20. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti Vršac

SKANDAL U PROSTORIJAMA DJB: Advokati i opozicija vređali medije i pretili batinama!

Advokatska kancelarija iz Novog Sada danas je u prostorijama opozicione DJB vraćala penzionerima novac u kešu, o čemu su lokalne medije obavestili upravo naši najstariji sugrađani. Ovo je krunski dokaz sprege opozicije i advokata u beskurupuloznoj kampanji obmane penzionera, koja je rezultirala ogromnom štetom za ceo Vršac.

Ekipama televizija Lav i Banat, koje su mirno i profesionalno pokušale sve da dokumentuju, komercijalista “Koka kole” Duško Perin, uz ozbiljne uvrede, prvo nije dozvoljavao da uđu u prostorije “koje on plaća” i uzmu izjave od advokata i penzionera, pa ih je snimao mobilnim telefonom, pokušavajući da izvrši pritisak i spreči objavljivanje istine. Potom se jedan od advokata ponašao osiono, a njegova gestikulacija je novinare navela na zaključak da je spreman da se i fizički obračuna sa njima.

Ovakav skandal i sprečavanje medija da izveštavaju ne pamti se u Gradu pod Kulom. Najgore je što se sve dešavalo u režiji politikanata, kojima su puna usta parola o medijskim slobodama i izmišljenim zabranama medija da o njima govore. Oni će i zbog ovog sramnog čina, usmerenog ka gušenju istine, verovatno sebe predstavljati kao žrtve.

Osnovni sud u Vršcu, za svega 300 radnih dana, doneo je 2.150 presuda protiv Grada Vršca, po tužbama penzionera za samodoprinos. Ustavni sud je odlučio da je Gradu Vršcu uskraćeno pravo na pravično suđenje, a Viši sud u Pančevu započeo je proces preinačenja svih presuda. Svemu ovom prethodila je kampanja opozicije, tokom koje su penzionere ubeđivali da su pokradeni.

Veliki broj loših presuda donet je i nakon odluke Ustavnog suda, što otvara sumnju u manipulacije, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je, od 102 miliona dinara, 2.150 penzionera na svoje račune dobio svega 30, dok je par advokata preko izvršitelja naplatilo neverovatnih 50 miliona dinara, a par izvršitelja 22 miliona dinara.

Opozicija je pre nekoliko dana pokušala da ispolitizuje i kandidaturu sudije Milice Gavrančić za predsednika Osnovnog suda u Vršcu i to samo zato što su penzioneri javno upoznati sa činjenicom da je sudija Gavrančić donela čak 334 loše presude, a čak 104 posle odluke Ustavnog suda, što se mora uzeti u obzir prilikom razmatranja njene kandidature na ovu odgovornu funkciju.

Posle preinačenja presuda, svi troškovi postupaka, advokata i izvršitelja, padaju na teret penzionera i njihovih porodica. Pitanje je da li će i par vršačkih advokata vraćati pare penzionerima, ili će nastaviti da im se više ni ne javljaju na telefone.

Opozicija nastavlja da dokazuje da njima nije stalo do sugrađana i da su sve ovo osmislili sa namerom da po svaku cenu zavade penzionere sa aktuelnom vlašću, kako bi se ponovo dočepali gradskog budžeta. A deo tih politikanata i advokata bili su i funkcioneri u bivšoj vlasti koja je penzionerima uzimala novac za samodoprinos za kanalizaciju.

Da su se procesi završili u korist penzionera, opozicija bi lokalnu vlast nazivala nesposobnom, jer bi budžet bio u velikim problemima. Opoziciju očigledno baš briga da li bi tada bilo para za vrtiće, škole, domove zdravlja, socijalna davanja, komunalno održavanje i infrastrukturu, za zarade za stotine zaposlenih u javnom sektoru, koji su deca i unuci tih penzionera.

Opoziciji je bitno jedino da se ponovo dočepaju kase, pa makar i penzionere u crno zavili.

Related posts

Predsednik Vučić na TV Prva: Imamo problem sa zagađenjem, ali i grotesknu kampanju

Mica Milakov

Pripadnici 51. mehanizovane oživeli sećanja na nekadašnje službovanje

Nikoleta Dragaš

Belocrkvanski karneval, kažu, nikada lepši

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija