6. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Donacija Telekoma udruženjima žena

Kompanija Telekom donirala je po 200.000 dinara udruženjima žena „Vidovdan“ iz Crepaje i „Etno-kutak“ iz Kačareva. Projekat „UdruŽene“ ova kompanija sprovodi u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vojvodine.

U okviru projekta „Udružene“ , kojim kompanija Telekom podržava žensko preduzetništvo i osnažuje žene kako bi aktivno učestvovale u razvoju lokalnih zajednica, predstavljena je saradnja i sa udruženjima „Vidovdan“ iz Crepaje i „Etno kutak“ iz Kačareva. Projekat se realizuje u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodine, a  udruženja će utrošiti sredstva na ono što im je neophodno kako bi se dodato razvile.

Direktorka Sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbije, Marija Bošković, istakla je da su društveno odgovorne aktivnosti ove kompanije usmerene na stvaranje poslovnog okruženja u službi digitalnih inovacija. Kako je navela, najveći broj udruženja je na teritoriji Vojvodine, tako da je do sada predstavljena saradnja sa 20 njih.

Podršku na ovom projektu pruža Savet za rodnu ravnopravnost AP Vojvodine. Oni im pomažu u misiji očuvanja, negovanja i promovisanja tradicije, starih zanata i humanitarnog rada.

Lokalne samouprave pružaju svesrdnu podršku udruženjima i to će činiti i u buduće. Iz budžeta se izdvajaju sredstva kako bi se unapredio njihov rada.

U okviru projekta „UdruŽene“, Telekom Srbija podržao je i udruženja žena iz Šida, Čerevića, Karavukova, Bača, Tovariševa, Radičevića, Srbobrana, Sivca, Kraljevaca, Jaska, Futoga, Maradika, Izbišta, Vladimirovca, Jarkovca, Kanjiže, Sente i Banatskog Velikog Sela.

Related posts

„Rezanci zabava“ okupila vojvođanske vezilje u „Đetvanu“

Luka Tešanović

Kačarevačke žene vredne i tokom vanrednog stanja

Nikola Miloševski

Kon: Korona virus kod nas usporava, labavije mere posle Uskrsa

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija